5 hororových seriálů, které byste si neměli nechat ujít

Bojíte se rádi?



Ve filmovém světě jsou horory oblíbeným žánrem. A i televizní diváci se rádi bojí. Přesto není hororových seriálů zrovna extrémně velké množství. Rozhodně ne ve srovnání s různými kriminálkami. Ale i tak je z čeho vybírat.

American Horror Story

Aktuálně asi nejvýraznější zástupce hororového žánru, o kterém mluví snad skoro všichni. Pravda, slovo "horror" z názvu je trošku přehnané, seriál se spíše soustředí na bizarní momenty, málokdy vysloveně vyděsí, ale i tak jde o podívanou, která hororové fandy asi neurazí. Krve je v ní dost, obrazově je na tom seriál také výtečně a navíc si publikum může užít špičkové herecké výkony, což není v hororovém žánru úplně běžné (obvykle si vystačí s prsatými blondýny a modely spodního prádla). Asi netřeba připomínat, že aktuálně běží už pátá řada s podtitulem Hotel (recenze).

Penny Dreadful 

Kdo jiný by měl nabídnout mrazivou atmosférickou podívanou, než britští filmaři (i když ve spolupráci s těmi americkými). A Penny Dreadful opravdu mrazivý je. Depresivní, potemnělý, místy strašidelný, prostě horor, jak má být. I tahle série se navíc chlubí výtečným obsazením, které zážitek ještě vylepší. Dobrou zprávou je, že stanice Showtime obnovila seriál pro třetí řadu, které se dočkáme někdy v průběhu příštího roku. A pokud bude stejně kvalitní jako první a druhá řada, tak nás čeká hororový orgasmus.

Živí mrtví

Jestliže fandíte zombíkům, tak asi učuráváte blahem u každé epizody Živých mrtvých. Ta je na tom vizuálně tak dobře, že by se za masky nemrtvých nemusely stydět ani hollywoodské filmové trháky za 150 milionů dolarů. Na seriálové poměry jsou Živí mrtví bombastickou záležitostí, která je hodně efektní (rozumějte, stříká v ní spousta krve), ale současně se snaží být i psychologickým dramatem. To občas přehání (pár epizod jsou ukecaná nuda), ale to je asi tak jediná větší výtka, která se seriálu týká. Šestá řada se vrátí 14. února příštího roku.

Lovci duchů

Stanice The CW se primárně zaměřuje na puberťáky, ale to neznamená, že v její nabídce nenajdete pár pořádně krvavých seriálů. Jedním z nich jsou Lovci duchů/Supernatural. Hororová podívaná plná monster už je s námi už nějakých deset let a příběh dvou bratrů, kteří bojují proti nadpřirozenu, je stále zábavný. Některé zápletky se sice opakují, ale to se holt po deseti řadách dalo čekat. Ta jedenáctá si aktuálně dává pauzu do 20. ledna příštího roku.

Vlčí mládě (recenze)

Opravdové hororové překvapení přinesla stanice MTV. U té byste asi nečekali, že nabídne brutální podívanou, ve které se cupují lidé na kusy. Navíc s propracovanou mytologií a herci, kteří mají talent. A přesto k tomu došlo. Teen Wolf je docela drsnou záležitostí, která se inspirovala u čistokrevné filmové komedie Školák vlkodlak (1985), ale seriálová podoba je žánrově hodně odlišná. Ne, že by v ní úplně chyběl humor, ale spíše sází na hororové prvky. A bylo to dobré rozhodnutí, Teen Wolf je skvělou hororovou záležitostí. Druhá polovina páté řady je blízko, začne 5. ledna 2016.

Který hororový seriál je váš oblíbený?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE