Recenze: Teen Wolf S05E10 (Status Asthmaticus) - Jaké bylo letní finále páté řady skvělého mysteriózního seriálu?

Vlčí mládě zraje jako víno. Platí to o první polovině páté řady?

Po prvotních obavách (přece jen, za projektem stojí MTV) se ze seriálu Teen Wolf vyklubal jeden z mých nejoblíbenějších mysteriózních projektů, které jsou na obrazovkách k vidění. A nebudu vás napínat, nic se na tom nemění ani po konci první poloviny páté řady.

Ta byla (stejně jako třetí řada) rozdělena na dvě poloviny. Tentokrát nebude mít ale každá polovina jinou dějovou zápletku. Proto se dalo čekat, že spousta otázek nebude zodpovězena.

Byl to správný odhad, ale naštěstí se tvůrcům podařilo natočit uspokojivé letní finále, díky kterému nebudete cítit pachuť ve stylu "no a prd jsem se dozvěděl, budu si muset počkat pár měsíců, než dostanu nějaké odpovědi".

Samozřejmě, dočkáme se pár cliffhangerů, ale bude vysvětleno, proč některé postavy dělají to, co dělají. Jinak řečeno, odhalí svou pravou tvář. Řeč je hlavně o Theovi (Cody Christian), který na ostatní konečně vybafne, co má vlastně v plánu.

A právě díky tomuto zjištění začne dávat spousta věcí smysl. Během předchozích dílů se mohlo zdát, že je děj roztříštěn do hromady příběhových linek, které nemají více méně nic společného. Ovšem, po letním finále se ukázalo, že jednotlivé zápletky jsou dílky jednoho velkého a překvapivě dobře fungujícího celku.

Akce by mohla být lepší

Dobrý krokem scenáristů bylo i to, že nechali Scotta (Tyler Posey) čelit uvědomění, že nemůže vždy zvítězit. Čekala ho prohra, když se postavil soupeři, který se ukázal být něčím mnohem víc než jen pěknou tvářičkou.

V této řadě dávají tvůrci docela dost zabrat sympatickým postavám .Své by o tom mohl vyprávět Stiles (Dylan O´Brien), který se snaží vypořádat s tím, že vzal někomu život. A co si budeme povídat, Dylan je talentovaný herec, takže mu věříte, že jeho postava opravdu trpí.

Trošku (nebo vlastně dost) mě zklamalo, že filmaři poslali pryč Kiru (Arden Cho). Ta oznámila, že je moc nebezpečná pro ostatní a zmizela. Naivně jsem očekával, že se vrátí alespoň v této epizodě, ale prdlačku.

Neuspokojivá pro mě byla i akce. Na jedné straně jí bylo dost, už od počátku nabrala epizoda slušné tempo a nepolevila až do konce, ale souboje byly tentokrát průměrné ve srovnání s tím, co už jsme ve Vlčím mláděti viděli.

Například rvačka Scotta a Liama (Dylan Sprayberry) byla docela nezáživná. A rozčarování jsem se dočkal i v případě Lydie (Holland Roden), která skoro celou řadu trénuje bojová umění a pak jí Theo jednu lupne a ona je na zemi.

Ve zkratce:

Přestože akce mohla být o něco lepší, tak letní finále nabídlo více než uspokojivé zakončení první části páté řady. Bylo zodpovězeno pár otázek, ale současně jsme se dočkali nových, díky kterým se jistě ještě zvýší netrpělivost z očekávání zbývajících deseti dílů aktuální sezóny. Kdo by to před pár lety řekl, že MTV zvládne natočit tak zábavný seriál.

Klady:

+: Pár postav odhalilo svou pravou tvář
+: Scott a Stiles vs krutá realita
+: Cliffhangery

Zápory:

-: Akce mohla být lepší
-: Neukázala se Kira

Hodnocení: 80 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE