Téma: Největší stížnosti fanoušků na seriál Hra o trůny

Proč diváci peskují?

Hra o trůny je hit. Rekordní hit, na posledním udílení cen Emmy zlomil seriál rekord a odnesl si 12 ocenění. Navíc jde o adaptaci populární knižní série. A to velmi krvavé a sexuálně otevřené. Něco takového je živnou půdou pro ty, kteří si rádi stěžují. Dalo se očekávat, že se vyrojí hromada těch, kteří budou peskovat. Stalo se. Co diváci na Game of Thrones kritizují? 

Jen matka, ne politička: Catelyn Stark (Michelle Fairley) je v seriálu znázorněna hlavně jako ochranářská matka, ale bylo ignorováno její politické snažení. Fanouškům knih se příliš nelíbí, že bylo "pozapomenuto" na to, že lady Stark není jen pečlivým rodičem, ale také se zapojovala do politického dění. 

Žádná Lady Stoneheart: Poté, co byla Catelyn během Rudé svatby zavražděna, se z ní v knize stala k životu znovu přivedená Lady Stoneheart. Ale tahle dějová linie je zatím v seriálu ignorována a mnoho diváků s tím není zrovna spokojeno. 

Málo potěchy pro ženské oko: Tohle je docela vtipná stížnost, ale některé ženské divačky nejsou příliš spokojen s tím, že se v seriálu vyskytuje mnoho nahých žen, aby měl radost mužský divák, ale pokud jde o mužskou nahotu, tak v tomto ohledu se podle některých drží tvůrci příliš zpátky. 

Tyrion (Peter Dinklage) se nedozvěděl pravdu o své první ženě Tyshe: V knize byla první láskou Tyriona dívka jménem Tysha. Šlo o mladou slečnu, která byla obětí znásilnění. Tyrion se s ní oženil, ale to se nelíbilo jeho otci Tywinovi (Charles Dance), protože šlo o někoho, kdo neměl šlechtický původ. Navíc vyšlo najevo, že šlo o prostitutku, kterou najal Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) pro svého bratra. Tywin tak nechal Tyshu znásilnit skupinou vojáků, zatímco se Tyrion musel dívat. Pravdou ale bylo, že si Tywin vymyslel to, že je Tysha lehkou děvou. Naopak, Tysha byla obyčejnou dívkou, která Tyriona skutečně milovala. Tohle odhalení se pak stalo hlavním důvodem, proč ses Tyrion rozhodl svého otce zabít. V seriálu ale toto zmíněno nebylo, což je škoda. Tyrionův důvod k vraždě Tywina tím pádem nebyl tak silný jako v knize. 

Dorne: Plno stížností také zaznívalo na dějovou linku, kdy se Jaimie a Bronn (Jeromy Flynn) vydávají do Dorne. Podle mnohých šlo o nepovedenou zápletku. Ale je pravda, že většina dění v Dorne byla poněkud nudná a nezáživná. 

"Znásilnění" Cersei (Lena Headey): Ve čtvrté řadě se objevila scéna, kdy se zdálo, že Jaime znásilnil svou sestru Cersei. Faktem ale je, že nikdy nebylo zamýšleno, aby to vypadalo jako znásilnění. Ovšem, nakonec se zdálo, že si Jamie užil s Cersei proti její vůli a to nebylo přijato zrovna kladně. 

Loras Tyller (Finn Jones): V seriálu je tenhle mlaďas znázorněn jako rozverný gay, ale v knihách jeho sexuální orientace nehraje velkou roli. Je načtrnut jako pohledný muž, ale hlavně velmi dobrý bojovník. V seriálu je ovšem nejvíce času věnováno tomu, jak skotačí v ložnici. 

Znásilnění Sansy Stark (Sophie Turner): Kolem tohoto propukl velký poprask. Pro některé diváky to jednoduše byla příliš silná káva. I když toho nebylo moc vidět, našlo se dost těch, kterým to přišlo přehnané a zbytečné. V předloze Ramsay Bolton (Iwan Rheon) sice někoho znásilnil, ale ne Sansu, ovšem Jeyene Poole, která se vydávala za Aryu Stark (Maisie Williams). Mimochodem, kvůli této scéně obdržel autor knižní předlohy George R.R. Martin hromadu stížností na tvůrce seriálu, ale spisovatel se za ně postavil. 

Lena Headey a dublérka: Určitě si pamatujete scénu, kdy byla Cersei svlečena a nahá musela projít městem. Šlo o součást jejího pokání. Někteří diváci si všimli, že byla pro záběry úplné nahoty použita dublérka. Mluví se sice o tom, že důvodem bylo těhotenství Leny, ale jiní tvrdí, že se jen Headey nechtěla odhalovat a to se některým lidem moc nelíbilo. 

Samozřejmě, výtek je mnohem víc. Tak už to v případě populárních projektů bývá. I vy určitě máte něco, se vám na Hře na trůny nelíbilo. Co vás na seriálu nemile překvapilo? 
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE