Ms. Marvel: Lidé kritizují změnu schopností hlavní hrdinky. Co na to její představitelka?


 Iman Vellani vysvětlila důvod pro výraznou změnu v případě Ms. Marvel.

V komiksu je Ms. Marvel příslušnicí skupiny známé jako Inhumans a to je důvodem, proč má schopnosti v podobě možnosti měnit rozměry svého těla, například prodloužit ruce a nohy nebo upravit svou podobu. Ovšem, jak je jasné z upoutávek na seriálovou podobu, došlo v tomto ohledu ke změně a Kamala Khan / Ms. Marvel používá jakési náramky, které dovolují vytvářet objekty z energie (podobně jako například u Green Lanterna od konkurenčního DC). 

SOUVISEJÍCÍ: KINA ZVEŘEJNILA DÉLKU THOR: LÁSKA JAKO HROM. OVŠEM, ÚDAJE O STOPÁŽI SE LIŠÍ

A jak víme, fandové často špatně nesou odklony od předlohy a tentokrát tomu není jinak a v online vodách se objevila silná kritika. Jak na to reaguje představitelka Kamaly Iman Vellani?

"Odkazuje to na její budoucí příběh, který je napojen na její další přátele, se kterými se setká ve filmu The Marvels (druhý díl Captain Marvel, ve kterém bude Ms. Marvel jednou z hlavních hrdinek, premiéra se odehraje 27. 7. 2023, pozn. redakce). Sama se ptá na to, 'Dobře, znamená to, že jsem Asgardian? Získala jsem [schopnosti] díky gamma paprskům?' Ne, pravděpodobně to není ani jedna z těchto věcí. Odkazuje to na její vlastní minulosti a dědictví a rodokmen. Jsem velmi ochranitelská [pokud jde Ms. Marvel]. Myslím, že jsme zůstali věrni tomu, co je v komiksu. Bylo to vždy o identitě a o padesáti milionech věcí, které dělají Kamalu Kamalou. Pokud jde o mě, může vystřelovat párky z prstů, dokud to bude o tom, že se vydala na cestu objevení sama sebe."

Herečka tedy upozorňuje na to, že původ a forma schopností nejsou to, co definují Kamalu a naznačila, že hlavní prvky osobnosti téhle postavy zůstanou věrny tomu, co známe z komiksu. Jestli to bude fungovat podobně jako v kreslené podobě se dozvíme 8. 6. 2022, kdy má seriál premiéru na streamovací službě Disney+.

Zdroj: SFX Magazine, Marvel Studios / Disney+ (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

1 komentářů: