Trest za facku. Will Smith nesmí přijít deset let na předávání Oscarů

 


Do roku 2032 není zván. 

Přestože se během letošního předávání Oscarů odehrála spousta zajímavých okamžiků, tak se nejvíce řeší to, že dal Will Smith facku Chrisu Rockovi poté, co druhý zmíněný zavtipkoval na adresu Smithovy ženy Jady

SOUVISEJÍCÍ: MEG GIBSON DOSTAL OTÁZKU TÝKAJÍCÍ SE WILLA SMITHA, ROZHOVOR BYL BLESKOVĚ UKONČEN

Přestože někteří spekulovali o tom, že šlo nahraný moment, ukázalo se, že ne a podobné chování nemile překvapilo spoustu lidí. Samozřejmě se našli i zastánci Smitha, kteří jeho krok označují jako "rytířský", ale mnoho lidí považuje hercovu reakci za nepřijatelnou (nebo minimálně přehnanou a nečekanou s ohledem na to, že se nejdříve vtipu smál).

Rock sice odmítl vznést obvinění, ale mnozí i tak žádali exemplární potrestání Smitha a to především ze strany Akademie filmového umění a věd, která Oscary pořádá. Will nejdříve sám rezignoval na členství v této organizaci a nyní bylo oznámeno, že guvernéři Akademie rozhodli o tom, že Smith nemůže přijít na Oscary ani žádnou jinou akci, kterou bude Akademie pořádat. Zákaz platí deset let a vztahuje se i na virtuální přenosy.

Akademie se omluvila za to, že během vysílání předávání cen nezareagovala adekvátně a vydala vyjádření, ve kterém kromě jiného stojí:

"Rada se rozhodla, že pan Smith má na deset let zakázaný přístup na jakoukoliv akci, nejen předávání Oscarů, pořádanou Akademií a to jak v případě osobní, tak virtuální přítomnosti. 94. předávání Oscarů mělo být oslavou mnoha jedinců z naší komunity, kteří v minulém roce odvedli neuvěřitelnou práci, nicméně tyto momenty byly zastíněny nepřijatelným a zraňujícím chováním pana Smitha, jehož svědky jsme byli na pódiu."

Ve vyjádření nechybí ani poděkování Chrisu Rockovi za to, jak profesionálně se zachoval a bylo přislíbeno, že se Akademie bude v budoucnu snažit zajistit bezpečnější prostředí pro účastníky slavnostního večera. 

Původně se spekulovalo i o tom, že by Smithovi mohl být odebrán jeho Oscar, kterého získal za film Král Richard: Zrození šampiónek (2021), ale k tomuto nedošlo.

Zdroj: Deadline, AMPAS (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat