Nic, právě tolik dostal tvůrce Americy Chavez za to, že Marvel použije ve filmu jeho postavu. A ta měl být k vidění i ve Spider-Man: Bez domova

 


Joe Casey promluvil o nepříjemném tématu. 

Ani Marvel není společností, která by se vyhýbala kritice. Je to například za to, jak malé (pokud vůbec nějaké) částky platí tvůrcům komiksových postav, které využívá ve svých filmech a seriálech. V první řadě je nutné zmínit, že jeho kroky nejsou nelegální, protože to má smluvně ošetřeno, ale mnozí lidé jsou zklamaní z toho, že na filmech a seriálech s těmito hrdiny a padouchy vydělává Marvel stovky milionů, ale tvůrcům někdy až úsměvné částky. 

SOUVISEJÍCÍ: KDO JE MOCNĚJŠÍ? SCARLET WITCH, NEBO DOCTOR STRANGE?

A teď se o celé situaci rozpovídal také Joe Casey, jehož superhrdinka America Chavez se objeví ve filmu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (premiéra 5. 5. 2022):

"Pokud jde o skutečnost, že Marvel vlastní Americu Chavez, v žádném případě se nejedná o žádný spor, ale to neznamená, že tu nejsou problémy, pokud jde o systém, kdy nejsou tvůrci respektováni ani odměňováni. Marvel mi za Americu Chavez nezaplatil nic, nejen za to, že se objeví v pokračování Doctor Strange, ale i mnoha animovaných seriálových epizodách, videohrách a jako akční figurka. Zdá se, že je to netrápí. Pro mě to ale není o penězích. Není to vlastně ani o respektu. Nikdy bych nečekal, že mě bude korporátní společnost respektovat. Pokud jsem v pozici, kdy si můžu dovolit odmítnout jejich nabídku jako urážlivou a můžu o tom mluvit, pak to znamená, že někdo další, komu by podobné peníze mohly změnit život, dostane férovou šanci na finanční odměnu."

Marvel údajně v minulosti Joeymu nabídl malou částku, ale ten to odmítl. Z jeho vyjádření se zdá, že mu daná suma přišla spíše urážlivá nežli férová. Ale je rád za to, že o tom může svobodně mluvit a možná tak pomoci dalším tvůrcům. 

Mimochodem, America (Xochitl Gomez) se měla původně představit už dříve, podle všeho bylo v plánu to, že ve filmu Spider-Man: Bez domova (2021) bude učenkou Doctor Strange (Benedict Cumberbach), ale nakonec k tomu nedošlo a téhle role se částečně ujal Ned Leds (Jacob Batalon).

A nakonec ještě jedna zpráva, podle všeho se tvůrci druhého Doctora Strange budou držet komiksu, kde je America lesbičkou a to bude platit i pro filmovou verzi. S ohledem na to, že filmaři budou respektovat předlohu snad nebude nikdy fňukat, že jsou příliš "woke". 

Zdroj: THR, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat