Přišla vám první Duna trochu nudná, dvojka (která byla nově potvrzena) bude víc filmová


Slibuje to režisér. 

Nová Duna (2021) režiséra Denis Villeneuve si v amerických kinech vede dobře, za úvodní víkend si odnesla cca 41 milionů dolarů, což je parádní výsledek a to i s ohledem na to, že byl film vyslán do kin a ve stejnou dobu i na streamovací službu HBO Max. 

Názory jsou veskrze pozitivní, ale samozřejmě by se pár výtek našlo a jedna z těch hlavních zní, že bylo až příliš patrné, že jde o první díl a tvůrci počítají i s druhým, takže si spíše připravují půdu pro pokračování s tím, že se v jedničce nestane až tolik velkolepých věcí.

Villeneuve ale slibuje, že dvojka bude více "filmový" zážitek:

"Co je důležité je to, že jde o první část Duny, což je samozřejmě něco jako představení světa, kdy vysvětlujeme, kdo je kdo, kdo co dělá a jaká existuje technologie. Jaká tu vládne kultura? Myslím si, že druhý film bude příležitostí mít mnohem víc zábavy. Svým způsobem půjde o více filmový zážitek. To je to, co k tomu může říct."

Nově bylo oznámeno, že dvojka dostala zelenou a počkáme si na ni dva roky, premiéru má naplánovanou na říjen 2023 s tím, že tentokrát už bude k vidění pouze v kinech, na streamovací službu HBO Max se dostane až se zpožděním.

Zdroj: ScreenRant, Warner Bros. (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat