Duna: Jedno z nejlepších sci-fi, které bude ovlivňovat filmový svět dlouhé roky, tvrdí první reakce

Tak snad to nejsou přehnaná tvrzení. 

Přiznám se, že trailery na novou verzi Duny mě zatím nepřesvědčily. Ne, že by nebyly povedené, obsazení je skvělé, triky fajn a o akci nebyla nouze, ale v upoutávkách mi chyběla ona dusivá atmosféra, kterou nabídly předchozí projekty. Ale jak se zdá, tak bez ohledu na rezervy, které trailery mají, se můžeme těšit na epický zážitek. 

Film má sice (po několika přesunech) premiéru naplánovanou až na 21. 10. 2021, ale na filmovém festivalu v Benátkách už ho někteří viděli a ještě teď mají problém to vydýchat. Klasické recenze zatím nečekejte, na ty je zatím embargo, ale účastníkům premiéry nikdo nebrání v tom, aby popsali své dojmy, což také někteří udělali.

V první řadě se reakce shodují na tom, že jde o podívanou, která vám vyrazí dech a v podstatě není možné dostatečně popsat, čeho se v Duně po vizuální stránce dočkáte. Film kombinuje počítačové a praktické efekty a funguje to prý na výtečnou. 

Ale budete valit nejen oči, pořádně si užijí i vaše uši, protože soundtrack od Hanse Zimmera podle některých patří k tomu nejlepšímu, co tento legendární filmový hudebník stvořil a to už něco znamená. 

Asi vás nezaskočí, že je chváleno také obsazení. Ostatně, je plné zvučných jmen, takže není překvapením, že i v tomto ohledu se má Duna čím chlubit. 

Poplácání po zádech se dočkal i režisér Denis Villeneuve, kdy někteří hlásají, že se z něj stává jeden z nejlepších filmařů, což tedy zní jako hodně odvážné tvrzení, ale vyloučeno to samozřejmě není. 

Většina lidí se pak shoduje na tom, že je Duna zážitkem, na který se jen tak nezapomíná a ozývají se i názory, že jde o jedno z nejlepších sci-fi vůbec a projekt, který bude filmový svět ovlivňovat ještě dlouhé roky. 

Zní to skvěle a nezbývá než doufat, že nejde o přehnaně nadšené výkřiky, ale názory, které se potvrdí.

Zdroj: CBM, Warner Bros. (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat