Potřebujeme filmy s příběhem, marvelovky nás zaplavují, rýpnul si opět oscarový režisér

Martin Scorsese pokračuje v kontroverzních komentářích na adresu marvelovek.

Nedávno úspěšný režisér Martin Scorsese vyvolal slušný poprask, když prohlásil, že marvelovské filmy nejsou vlastně filmy, ale spíše zábavní parky.

K tomu se vyjádřila hromada diváků a také někteří marvelovští herci. A nemálo fandů marvelovek s režisérem nesouhlasil (mírně řečeno).

SOUVISEJÍCÍ: SAMUEL L. JACKSON REAGOVAL NA SCORSESEHO KRITIKU

Pokud si ale myslíte, že se kvůli tomu bude Scorsese krotit, tak ne. Na filmovém festivalu British Film Institute’s London Film Festival se k tématu znovu rázně vyjádřil:

"Hodnota filmu, který je spíše podobný tematickému filmovému parku, například typ filmů, které nabízí Marvel, kdy se z kin stanou zábavní parky, to je prostě odlišná zkušenost. Jak už jsem řekl dříve, to není skutečné kino, to je něco jiného. Ať už se vám to líbí nebo ne, je to něco jiného a my bychom tím neměli být zaplaveni. A to je velký problém a my potřebujeme vlastníky kin, kteří se tomu postaví a umožní kinům, aby pouštěly filmy, které mají příběh."

Martin se toho nebojí, už po prvním vyjádření se do něj spousta lidí pustila a tohle je podle mého názoru ještě kontroverznější prohlášení. Scorsese samozřejmě může mít svůj názor, ale co se mi na tom nelíbí je to, že režisér podle všeho žádnou marvelovku neviděl celou, takže je dost nepříjemné, že je kritizuje, aniž by alespoň jednu dokoukal.

Zdroj: BFI

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat