Zemětřesení v komiksech od DC, společnost se prý chystá nahradit své klasické hrdiny mladými nástupci

Odvážný krok.

V komiksech je naprosto běžné, že postavy mají své nástupce. Málokterou superhrdinskou identitu používá jen jedna postava. Ale většinou se to děje poměrně pomalu a obvykle k tomu nedochází skokově a u více hrdinů/záporáků najednou.

Ovšem, jak se zdá, DC chystá revoluční změnu. Nedávno se objevily zprávy o tom, že DC spustí iniciativu 5G. Samozřejmě to neznamená, že společnost odstartuje svou mobilní síť nové generace, ale něco jiného? Co? Podle některých zdrojů jde o označení velkého zlomu, kdy velké množství klasických postav předá své "žezlo" mladším nástupcům.

Označení 5G zřejmě odkazuje na 5. generaci DC hrdinů. DC universum zatím zažilo čtyři generace a šéfové společnosti si asi myslí, že uzrál čas, aby odstartovala pátá. V každé z předchozích generací došlo k výrazným událostem, nicméně pokud opravdu nahradí původní postavy nové mladší tváře, půjde o hodně důležitý zlom, který se určitě setká nejen s pozitivním, ale i negativním přijetím ze strany fandů.

Přece jen, legendární hrdinové jako Superman, Wonder Woman, Batman, Flash nebo Green Lantern existují už desítky a desítky let a pokud se najednou změní nositelé těchto jmen, pak to otřese celým DC universem.

Jak bylo řečeno, nebylo by to poprvé, co by si hrdinové našli své nástupce, ale nestává se rozhodně každý den, aby to bylo v tak velkém měřítku, o kterém se spekuluje.

Může to být dobrý krok, ale také šlápnutí vedle. Nicméně, DC nepotvrdilo, že 5G odkazuje právě na pátou generaci superhrdinů, takže se může stát, že se dohady nevyplní. Ale zatím to vypadá, že by skutečně mělo jít o "masové" nahrazení "starých" tváří novými. Kdy k tomu ale přesně dojde zatím jasné není.

Zdroj: BleedingCool

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat