Komiksy nejsou jen pro kluky, poznamenala představitelka Scarlet Witch, která volá po ženské marvelovce

Elizabeth Olsen se rozpovídalo o filmu A-Force.

Už delší dobu někteří fandové volají po týmovce ženských postav od Marvelu. Malá ochutnávka se odehrála v Avengers: Endgame (2019), ale to některým nestačí a chtějí film ve stylu A-Force (superhrdinský tým tvořený superhrdinkami).

SOUVISEJÍCÍ: MARVELOVSKÉ HEREČKY BYLY ZA PREZIDENTEM MARVELU, RÁDY BY VIDĚLY ŽENSKOU TÝMOVKU

A samozřejmě o to stojí i marvelovské herečky. Brie Larson (Captain Marvel) prozradila, že některé z nich zaskočily i za šéfem Marvel Studios Kevinem Feigem, aby mu daly vědět, že A-Force opravdu chtějí.

K tématu se vyjádřila také Elizabeth Olsen (Scarlet Witch):

"Myslím si, že lidé opravdu milují tyhle postavy. Mám pocit, že muži v marvelovských filmech odvedli skutečně brilantní práci, když nabídli spoustu věcí, o které publikum stálo a jsou zábavní a jsou talentovaní. A pak jsou tu všechny ty ženy. A pokud by jim bylo poskytnuto více prostoru, domnívám se, že by to mělo velký dopad, protože komiksy nejsou jen pro kluky, kteří chtějí sledovat velké kluky."

Je pravda, že publikum komiksovek už dávno není tvořeno především muži a ženy také jistě chtějí mít v superhrdinských filmech své zastoupení. A ano, máme slušné množství ženských postav, ale mužských je pořád velká většina. Nicméně je to dost kontroverzní téma, protože není málo těch, kteří dávají výrazně najevo svůj nesouhlas, když hlavní postavou není mužský hrdina (a nejlépe bílé pleti) a ozývají se hlášky, že lidé nebudou spokojeni, dokud nebude k vidění lesbická veganská transsexuální hrdinka, ale to je samozřejmě přehnané tvrzení. Nikdo nevytlačuje mužské postavy, jen prostě přibývají i jiné.

Zdroj: AM to DM
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat