TOP 10: Nejmocnější marvelovské postavy - One-Above-All

Bez diskusí nejsilnější postava v Marvelovském komiksovém universu.

Na to, kdo jsou nejmocnější marvelovské postavy existuje hromada názorů, ale pokud se budeme bavit o té úplně nejsilnější, pak je jedna a hotovo. Už samotné její jméno dává vědět, že nemá konkurenci, zní One-Above-All.

Tato bytost byla představena v komiksu Doctor Strange v roce 1976, vytvořili ji Steve Englehart a Gene Colan. Věří se, že One-Above-All je původcem celého Multivesmíru, potažmo Marvelu a bere tak na sebe podobu jednoho z nejvýznačnějších marvelovských tvůrců Jacka Kirbyho (s tímto nápadem přišel další komiksový umělec Tom Peyer).

O One-Above-All se toho příliš neví, objevuje se velmi málo, ale je známo, že jeho moc zasahuje do všech částí Multivesmíru.

Samotný Thor prohlásil, že i když je synem jedné z nejsilnějších bytostí a to Odina, je pro něj těžké představit si, jak mocný One-Above-All je.

One-Above-All existuje mimo čas a prostor a není ani mužem, ani ženou, byť na sebe může brát různé podoby.

One-Above-All je opravdu všemocný, vševědoucí a také všudypřítomný. Tím pádem jeho schopnosti nemají žádná omezení.

Kontroluje všechny formy energií a nelze ho zranit, natož zabít. U Marvelu není žádná mocnější bytost. Dokonce i Living Tribunal se zodpovídá One-Above-All.

Nicméně existuje temný protiklad jménem One Bellow All, ale přestože ten je také velmi silný, nezdá se, že by byl na úrovni One-Above-All. Ten prostě nemá konkurenci.

Zdroj: Marvel.Fandom, CV
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

2 komentářů: