TOP 10: Nejmocnější marvelovské postavy - Phoenix Force

Jedna z nemocnějších entit v celém vesmíru.

Phoenix Force je nesmrtelná entita, která je považována za universální vesmírnou sílu a je zdrojem psionických sil (telekineze, telepatie atd.).

Představena byla v komiksu Uncanny X-Men v roce 1976, jejími tvůrci jsou Chris Claremont a Dave Cockrum.

Jde o entitu, která je nesmrtelná bude existovat navždy a to ve všech realitách. Dokáže zničit část nebo celý vesmír, ale také ho obnovit.

Phoenix Force není fyzickou bytostí, nicméně se ráda vtěluje do hostitelů a asi nejznámějším z nich byla Jean Grey, ale kromě ní to byli třeba Cyclops, Storm, Spider-Man, Profesor X a hromada dalších.

Phoenix Force je považována za velmi nebezpečnou entitu, protože jejím cílem je ničit to, co je zastaralé, ale současně jde o jakousi jiskru stvoření, ze které se rodí život.

Na Zemi přišla Phoenix Force už v pravěku a mluví se o tom, že v lidské podobě, kterou přijala, se stala milenkou samotného Odina.

Poté ale na dlouhá staletí odešla. Když se vrátila, stala se součástí Jean Grey. Tak vznikla Phoenix a později Dark Phoenix, jedna z nejnebezpečnějších záporaček v historii Marvelu.

A přestože v následujících letech cestovala Phoenix Force z jednoho těla do druhého, její spojení s Jean Grey je asi nejvíce ikonické a je důležitou součástí opěvované komiksové série The Dark Phoenix Saga.

Jestliže jde o schopnosti Phoenix Force, tak dokáže manipulovat s kosmickou energií, vysílat ničivé energetické paprsky, cestovat v čase a prostoru. Také je schopna absorbovat energii živých bytostí, ale třeba energii celého slunce.

Jako zdroj psionických schopností ovládá telepatii a telekinezi. Navíc jako zdroj života dokáže Phoenix Force oživovat mrtvé. Kromě toho umí manipulovat s hmotou na subatomární úrovni (dovede měnit jednu látku na druhou).

Pokud je Phoenix Force zabita, znovu se zrodí.

Dark Phoenix jsme mohli vidět už i v hrané podobě a to v X-Men: Poslední vzdor (2006), kde si ji zahrála Famke Janssen. Náznak Phoenix Force byl k vidění i v X-Men: Apokalypsa (2016) a Dark Phoenix se v podání Sophie Turner objeví v X-Men: Dark Phoenix (premiéra 6. června 2019).


Zdroj: Wikipedia, CV


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat