TOP 10: Nejmocnější marvelovské postavy - Franklin Richards

Supermocný syn superhrdinských rodičů.

Většina nejsilnějších marvelovských postav nejsou lidé, jsou to kosmetické entity a podobné bytosti. Ale Franklin Benjamin Richards patří do rodu Homo Sapiens Sapiens.

Jeho rodiči jsou dva členové Fantastické čtyřky a to Susan Richards (Invisible Woman) a Reed Richards (Mr. Fantastic).

Autory Franklina jsou Stan Lee a Jack Kirby a premiéru měl v komiksové sérii Fantastic Four Annual v roce 1968.

Franklin je mutantem a to zřejmě nejmocnějším vůbec. V komiksovém světě se mutanti podle své síly rozdělují do skupin, kdy Omega jsou ti nejmocnější. Mladý Richards je mimo tuto stupnici.

Omega mutanti mají buďto extrémně ničivou sílu (například Jubilee, která je v podstatě chodící atomovou bombou) nebo zvládají ovládat hmotu a energii v obrovském rozsahu (Iceman).

Franklin dokáže měnit realitu a má různé psionické schopnosti jako je telepatie a telekineze. Franklin dokáže upravovat realitu tak, že to může ovlivnit celý vesmír a je například schopen vytvářet vlastní dimenze nebo planety. Kromě dovede nahlížet do budoucnosti, cestovat v čase, případě oživovat mrtvé.

Jeho schopnosti jsou natolik mocné, že je srovnáván s národem Celestiánů, což jsou jedny z nejsilnějších bytostí v marvelovském universum vůbec, díky kterým vznikla většina inteligentního života ve vesmíru.

Zajímavostí je, že u Franklina se schopnosti začaly projevovat už v době, kdy byl ještě malé dítě, což je unikátní, protože u většiny mutantů k tomu dojde až kolem puberty.

Dalším důkazem jeho síly je to, že Franklin dvakrát porazil vládce pekla Mephista a dokonce ho zabil. V jiné příběhové linii zase vzkřísil Pojídače planet Galactuse, který poté sloužil jako Franklinův posel.

Franklin zatím nebyl k vidění v hrané podobě, ale objevil se v kresleném seriálu The Super Hero Squad Show a v několika videohrách.

Zdroj: io9, Wikipedia, CV
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat