TOP 10: Nejmocnější marvelovské postavy - Cyttorak

Nejmocnější uživatel magie.

Magie hraje v Marvelovském universu důležitou roli. Najdeme tak spoustu extrémně silných postav, které na ni spoléhají. Ať už je řeč o Doctoru Strangeovi, jeho lásce Clee nebo vládci Temné dimenze Dormammuovi.

Nejmocnější je ale někdo jiný a to mystická entita známá jako Cyttorak. Ta byla poprvé zmíněna v komiksu Strange Tales v roce 1964, nicméně ukázala se až v roce 1992 v komiksu Doctor Strange. Jejímu tvůrci jsou Stan Lee, Jack Kirby a Alex Toth.

Původně byl Cyttorak bytostí, kterou lidé na Zemi uctívali, ale poté byl vykázán do místa zvaného Crimson Cosmos.

Cyttorak je tvořen dvěma součástmi, jedna je božská, která poskytuje sílu magickým bytostem (včetně Doctora Strange), druhá je démonická a ta darovala schopnosti například Juggernautovi.

Ve Crimson Cosmu je Cyttorak všemocný, dokáže měnit realitu, libovolně s ní manipulovat. Zvládne také vytvořit život z ničeho, dokonce stvořil celou rasu. Dovede také propůjčovat magické schopnosti v podstatě komukoliv a umí se teleportovat na obrovské vzdálenosti.

Cyttorak má k dispozici předmět známý jako Crimson Gem. Pokud se s ním dostane do kontaktu smrtelník, získá schopnosti a vzhled Juggernauta a jak víme, to je bytost, kterou je téměř nemožné zastavit. Cyttorak má tedy k dispozici služebníka, který za něj často dělá špinavou práci.

Což je potřeba, protože mimo svou Crimson Cosmos je sice Cyttorak stále velmi mocný, ale rozhodně ne tolik, jako když se nachází v ní.



Zdroj: CV, Wikipedia
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat