TOP 10: Nejmocnější marvelovské postavy - Amatsu-Mikaboshi

Japonský bůh a mnohem víc.

Není tajemstvím, že se komiksoví tvůrci rádi inspirují u mytologie. K tomu došlo i v případě postavy jménem Amatsu-Mikaboshi. Její tvůrci Michael Oeming, Wil Quintana a Scott Kolins použili jako předlohu boha z japonské mytologie jménem Amatsumikaboshi. Postava se poprvé objevila v komiksu Thor: Blood Oath v roce 2006.

Dlouhou dobu se věřilo, že Mikaboshi je "jen" bohem chaosu a zla, ale ukázalo se, že je mnohem víc a to součástí Zapomenutí.

Dokonce býval ztělesněním Multivesmíru, ale nakonec byl degradován na "obyčejného" boha. I když stále velmi nebezpečného. Jeho cílem je zabít vládce řeckých bohů Dia a vyděsit tak ostatní božstva natolik, že se stanou jeho poddanými.

V božské formě je Mikaboshi nadlidsky silný a odolný, rychle se uzdravuje plus ovládá temnou magii a je extrémně inteligentní. Kromě toho je dlouhověký (ovšem ne nesmrtelný). Je také schopen využívat mystickou energii, díky které dovede měnit podobu, létat nebo se teleportovat. Problému mu nedělá ani ovládat démony, případně mimozemské měňavce Skrully nebo přivádět mrtvé k životu.

Nebezpečný je ale hlavně díky své schopnosti absorbovat jakoukoliv hmotu. Může dokonce vstřebat celé reality. Čím více toho do sebe vstřebá, tím mohutnější je, tím pádem může být mnohonásobně větší než například Pojídač planet Galactus, kterého porazil. Navíc umí Mikaboshi "vcucnout" i duše a schopnosti protivníků a díky tomu se stává silnějším.

Mikaboshi svou moc předvedl několikrát. Porazil zmíněného Galactuse, ale třeba také Thora nebo Herkula.

Poté, co Mikaboshi absorboval velké množství schopností obrovského množství postav, je na podobné úrovni jako jedna z nejmocnějších bytostí v Marvelovském universu Eternity.

O jeho síle svědčí i to, že z naší reality vyhnal samotnou Smrt nebo absorbovat Lucifera.

Zdroj: CV, Wikipedia
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat