Tvůrce DC seriálu Swamp Thing nechápe jeho zrušení a z X-Men: Dark Phoenix bude asi velký propadák

Komiksové zajímavosti.

Nedávno na streamovací službě od DC odstartoval seriál Swamp Thing, který se dočkal velmi pozitivního hodnocení. Ovšem, chvíli po odvysílání prvního dílu přišla nečekaná zpráva a to, že bude mít seriál jen jednu řadu.

Nebylo oficiálně vysvětleno proč, nicméně se mluví o kreativních neshodách (které měly vést už k tomu, že nakonec vznikne jen deset epizod místo třinácti) a také prý sehrálo velkou roli to, že Severní Karolina poskytla tvůrcům menší daňové úlevy, než filmaři počítali.

Ale ať už je pravda kdekoliv, tak prostě seriál pokračovat nebude a zklamaní jsou z toho jak diváci, tak producent James Wan:

"Popravdě nevím nebo nerozumím tomu, proč byl Swamp Thing zrušen, ale mohu vám říct tohle - celé obsazení a štáb a produkční/scenáristický tým do toho vložily srdce. Jsem opravdu pyšný na tvrdou práci všech. Podívejte se druhou epizodu a učiňte věčnými těchto 10 epizod. Swampy si to zaslouží."

Je to škoda, Swamp Thing je zajímavě pojatou hororovou podívanou, ale nedá se nic dělat, další řada nebude.

X-Mení propadák

A zřejmě jen tak nebude ani další projekt X-Men. Poslední film, který vznikl pod hlavičkou Foxu (v lednu se společnost stala součástí Disneyho a dá se čekat, že ten X-Men v budoucnu restartuje) X-Men: Dark Phoenix (2019) je nejen nejhůře hodnoceným filmem ze série X-Men, ale ani finanční výsledky nejsou zrovna úchvatné.

V USA a Kanadě Dark Phoenix odstartovala na druhém místě se 33 miliony dolarů a to není dobrý začátek, vlastně je nejhorší ze všech filmů X-Men. Analytici odhadují, že ve finále film prodělá něco mezi 100 až 120 miliony dolarů.

SOUVISEJÍCÍ: X-MEN: DARK PHOENIX JSOU NEJHŮŘE HODNOCENÝM FILMEM ZE SÉRIE

Očekává se, že Dark Phoenix s trochou štěstí utrží něco málo přes 300 milionů dolarů, ovšem to je výrazně méně, než jaké byly náklady (rozpočet, výdaje na propagaci atd.).

Tohle prostě není rozloučení, které si série X-Men zasloužila. Vždyť první díl z roku 2000 je jedním z filmů, které probudily lásku ke komiksovkám i u většinové populace.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat