Proč je podle producenta marvelovek důležité představit homosexuálního hrdinu?

Jonathan Schwartz se rozpovídal o tom, jak to správně pojmout.

I když to někteří lidé nemohou překousnout, tak má Marvel v plánu dříve nebo později představit prvního homosexuálního superhrdinu.

A není na tom nic špatného, i členové LGBTQ chtějí být v marvelovkách reprezentováni. Jsou součástí populace, takže je logické, že by rádi, aby i oni měli svého hrdinu, se kterým by se mohli ztotožnit. A bílí heterosexuální muži se nemusejí cítit ohroženi, stále bude nejvíce postav právě světlé pleti, mužského pohlaví a hetero orientace, pár homosexuálních hrdinů neohrozí jejich pozici na výsluní.

Nicméně, je jasné, že chce Marvel představit gay nebo lesbickou postavou, co nejlepším způsobem a právě o tom se rozpovídal marvelovský producent Jonathan Schwartz:

"Víte, myslím, že je důležitou věcí ujistit se, že bude prvního gay superhrdina v MCU (Marvelovský filmový svět, pozn. redakce) představen správným způsobem, který bude ctít danou postavu a bude to působit naprosto přirozeně. V minulosti jsme mluvili o postavách, které by mohly být tímto superhrdinou, protože jsme si vědomi toho, jak důležité je, aby měla zastoupení také tato komunita a výsledkem těchto diskusí bylo opravdu to, že to musí být správná postava ve správnou dobu. Nemůžeme to dělat jen napůl a nemůžeme to zkazit. Myslím si, že o [první gay postavu] všichni stojí a stejně tak všichni stojí o to, aby to bylo provedeno správným způsobem."

Původně jsme se v Thor: Rangarok (2017) měli dočkat potvrzení toho, že je Valkýra (Tessa Thompson) bisexuální, ale daná scéna byla vystřižena. Nyní se mluví o tom, že první gay superhrdina bude představen v týmovce The Eternals, ale není jasné, o kterou konkrétní postavu půjde.

První otevřeně gay postava už ale v marvelovkách k vidění byla a to v Avengers: Endgame (2019), během sezení s Kapitánem Amerikou (Chris Evans) mluvil jeden z účastníků terapie (ztvárnil ho režisér Joe Russo) o svém partnerovi.

Zdroj: CBM
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat