Star Trek: Co říká původní představitel Sulua na to, že je tahle postava na kluky?

Jaký je jeho názor?

Pokud jste viděli třetí film Star Trek s podtitulem Do neznáma (2016), určitě vám neuniklo, že Sulu (Jon Cho) měl za životního partnera muže. Divákům bylo odhaleno, že je gay. A co na to říká představitel Sulua z původního seriálu George Takei (který je mimochodem homosexuál)?

"Rozhodně jsem je nepřesvědčoval a oni ze Sulua udělali gaye. Řekli, že je to pocta mé osobě, takže tuhle část jsem ocenil. Ale teď bude Gene (Gene Roddenberry, tvůrce Star Treku, pozn. redakce) poctěn seriálem ´Star Trek: Discovery´, protože v něm bude originální postava, kterou si zahraje báječný herec. Myslím, že to je správný způsob, kterým to udělat."

George Takei jako Sulu
V chystané série stanice CBS Star Trek: Discovery bude mít jednu z hlavních rolí Anthony Rapp, který ztvární homosexuální postavu poručíka Stametse. A tento přístup se očividně Takeiovi líbí víc než to, že je filmový Sulu gay.

Zřejmě jde o skutečnost, že v původním materiálu Sulu gayem nebyl a George v žádném případě netrval na tom, aby se to změnilo. Více se mu líbí, že vznikne úplně nová postava s touto orientací.

Mimochodem, proslýchá se, že v době natáčení seriálu (šedesátá léta minulého století), se Takei bavil s Roddenberrym o možnosti představení originální homosexuální postavy, ale společenská nálada tomu prý nepřála.

Ale teď už naštěstí nejsou gayové a lesbičky ve filmu a televizi ničím "šokujícím", takže ve Star Trek: Discovery homosexuální postavy uvidíme. Seriál se objeví v květnu a bude distribuován skrze streamovací služby CBS.

Zdroj: Variety
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat