Živí překvapení: Kolik lidí si pustilo brutální řádění Negana?

Byl zdolán rekord.

V posledních dnech se nemluví o ničem jiném, než o první epizodě sedmé řady The Walking Dead (recenze). To je jistě něco, co dělá tvůrcům radost.

A ještě víc je určitě potěšila sledovanost daného dílu. Máme tu výrazné zlepšení oproti šesté řadě, která také přilákala dost lidí, ale nebylo jich tolik, jak asi filmaři doufali. Teď si ale spravili chuť, protože počet diváků, kteří byli zvědaví na to, koho zabil Negan, je rekordní.

Bavíme se tu o 17 milionech lidí před obrazovkou, což je úctyhodné číslo. Ale ne úplně nejlepší, protože ještě o 300 tisíc více diváků si pustilo premiéru páté řady.

Avšak rekord byl přesto zdolán, protože z cílové skupiny 18 - 49 let, která je pro inzerenty nejdůležitější, se dívalo 10,7 milionů diváků, což znamená rating 8,7 (procento domácností, které sledovaly daný pořad a to ze všech domácnosti ze zapnutým i vypnutým televizorem). To je zatím nejlepší výsledek.

Ovšem, důležitá bude sledovanost dalšího dílu, protože se může stát, že divácký zájem opadne a počet diváků může spadnout na úroveň šesté řady. To by nebylo nikterak katastrofální, ale ani optimistické, protože produkce Živých mrtvých je velmi nákladná a vlivem sledovanosti šesté řady, která zůstala za očekáváními (byť jen mírně) dokonce poklesla hodnota akcií společnosti AMC.

Jak se vám líbil první díl nové řady?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat