Živí mrtví: Seriál je moc krvavý, změňte věkovou přístupnost, žádají rodiče. Tvůrce seriál brání

A proč jsme se smrti z rukou Negana dočkali tak pozdě? POZOR, SPOILERY!!!

Pokud jste viděli aktuální epizodu The Walking Dead (recenze), tak víte, že se tvůrci rozhodně nedržel zkrátka a dočkali jsme se několika hodně drsných momentů.

To samozřejmě nenechalo chladnými různé rodičovské organizace, které nejsou nadšené z toho, co se na obrazovkách objevuje.

Speciálně nový díl Živých mrtvých jim přišel tak drsný, že podle nich nespadá do žádné aktuálně uplatňované věkové přístupnosti. Tvrdí to alespoň organizace Parent Television Concil skrze ústa svého prezidenta Tima Wintera:

"Když se podíváte na definici přístupnosti MA a jaký je obsah seriálu, je nesporné, že zvolili to, co nejlépe vystihuje obsah. To určitě vyvolává otázku, jestli by tu neměla být přísnější přístupnost, než je TV-MA."

Přístupnost MA je v USA nejvyšší přístupností, kdy jde o projekty, které jsou nevhodné pro děti mladší 17 let.

"Všechno mezi úvodními a závěrečnými titulky bylo grafické a explicitní. Nemusíte to ukázat, byste jste to ukázali. V minulosti, bylo k vidění to, že se někdo chystá spáchat násilí a poté jste viděli následky nebo to, jak se někdo zotavuje nebo jiné aspekty, místo toho, abyste viděli rozbíjení lebek. Teď se zdá, že nemůžou odvyprávět příběh, aniž by do něj přidali výrazné grafické násilí a to mi připadá jako by potřebovali berli." 

Tak pokud Timovi vadí to, co viděl v The Walking Dead, asi by si v žádném případě neměl pouštět Hru o trůny. To už by vůbec neudýchal.

Ostatně, jeden z tvůrců Gregory Nicotero přiznal, že je fandou Game of Thrones a také se rozhodl reagovat na stížnosti na přehnanou brutalitu prvního dílu sedmé řady Živých mrtvých:

"Udělali jsme něco, co zasáhlo tyhle lidi způsobem, který možná nebudou moci zpracovat. Glenn ale není mrtvý, Abraham ale není mrtvý - jejich duše žijí dál. Je tu další příběh k odvyprávění a je výsledkem toho, co se stalo těmto lidem. Dívám se na to trochu jinak. Tento seriál toho má stále ještě hodně co nabídnout."

"Pamatuji si, že jsem seděl vedle Stevena (Steven Yeun, představitel Glenna, pozn. redakce), když jsem četl 100. díl komiksu a mluvil jsem o tom s ním a Robertem (Robert Kirkman, spolutvůrce komiksu, pozn. redakce). A co mě na tom zasáhlo bylo to, jak to bylo obrazově děsivé a nesmyslné a brutální. Chtěl jsem to zkusit a zachytit tyto momenty. Vidět našeho hrdinu, jak je před námi naprosto zdrcen, je vlastně více děsivé, než skutečné násilí."

Kromě toho Gregory vysvětlit, proč trvalo tak dlouho, než byla ukázána smrt zmíněných postav. Někteří diváci byli naštvaní, protože už dlouho před premiérou tvůrci tvrdili, že to nebudou protahovat:

"Měli jsme dojem, že jedna smrt udělá, co má, ale druhá smrt, Glennova smrt, nás pošle úplně jiným směrem. Glennova smrt má hodně co do činění s budoucím příběhem Ricka a budoucím příběhem Maggie a jistě i příběhem Daryla. Bylo to učiněno kvůli širšímu příběhu pro tyhle další postavy."

To je trochu diplomatická odpověď, ale budiž.

Myslíte, že to Živí mrtví s násilím přehánějí?

Zdroj: Variety
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat