Komiksové střípky: Bohužel zemřel spolutvůrce komiksu Preacher. A čím bude speciální 2. řada Jessicy Jones?

Jedna smutná a jedna zajímavá zpráva.

Fandové drsnější komiksů jistě znají projekt Preacher, který se nedávno dočkal i seriálové verze. Ilustrátorem předlohy byl Steve Dillon, který kromě jiného pracoval na komiksech Hulk, Hellblazer nebo Punisher.

Steve Dillon
Bohužel, v sobotu oznámil jeho bratr Glyn, že Steve ve věku pouhých 54 let zemřel. Příčinou smrti měla být blíže nespecifikovaná nemoc.

K jeho odchodu se kromě mnoha jiných osobností, vyjádřila i stanice AMC, na které Preacher běžel:

"Steve Dillon byl nesmírně talentovaným ilustrátorem, který společně s Garthem Ennisem stvořil kultovní klasický komiks, který jsme měli tu čest společně se Sethem Rogenem, Evanem Goldbergem, Samem Catlinem a našimi partnery ze Sony, přivést na obrazovky."

Je to sice smutné, že Steve zemřel tak mladý, ale bezpochyby po sobě zanechal v uměleckém světě nesmazatelnou stopu.

Teď se chvíli pobavíme o druhé řadě Jessicy Jones. Ta sice ještě nemá přesně stanovené datum premiéry (bude to zřejmě v roce 2018), ale už se ví jedna věc. Jak oznámila tvůrkyně seriálu Melissa Rosenberg, tak všechny epizody druhé série budou režírovat jen a pouze ženské filmařky.

Ač to tak na první pohled nemusí vypadat, je to docela zlomová zpráva, protože Marvel je už roky kritizován za to, že jde o společenství především mužů (a to ještě bílých), kteří mezi sebe neradi pouštějí někoho, kdo nemá pytlíka a světlou barvu kůže.

Ale jak je vidno, ženské pokolení se nevzdává a jeho snaha nese ovoce. Uvidíme, jak to holky zvládnou. Snad dobře, protože první řada byla povedená (recenze), takže očekávání nejsou malá.

Zdroj: Variety
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat