Živí mrtví: Lidé kritizované finále šesté řady nakonec chválili, tvrdí tvůrce

Opravdu?

Je to už slušně dlouhá doba, co skončila šestá série The Walking Dead, ale ještě teď někteří lidé nadávají na to, jaký tvůrci nabídli závěr. Nic proti otevřeným koncům, ale tento nebyl úplně ideální. Zvedla se proti němu vlna kritiky a filmaři se dušovali, že nikoho nechtěli naštvat. A podle všeho ne všichni byli s finále předchozí řady nespokojení. Tvrdí to alespoň režisér a šéf maskérů Gregory Nicotero:

"Byla tu ze strany některých lidí bezesporu spontánní reakce na cliffhanger. Myslím, že poté, co šok odezněl, pravděpodobně za zhruba dva týdny, reakce, kterou jsem dostal, bylo to, že si lidé mysleli, že jde o jednu z nejlepších epizod, kterou jsme kdy vyprodukovali. I když jsem měl původně obavy, byl jsem nakonec na daný díl hrdý. Mám pocit, že to vyvolalo emoce, které jsme chtěli a my jsme využili kameru, abychom vymezili a vytvořili bezvýchodný pocit klaustrofobie. Myslím, že jsme splnili, co jsme chtěli. Fakt, že lidé byli kvůli tomu, že epizoda skončila tímto způsobem naštvaní, to byla reflexivní reakce, která odezněla za pár týdnů. Lidé reagovali, ´Počkejte, tím myslíte, že musíme počkat?´ Teď, když se blíží odhalení, myslím, že celková shoda je, že jsme rádi, že se vydáváme na toto dobrodružství a oni chtějí, abychom to udržovali vzrušující a strhující a tajemné. Proč byste se jinak věnovali seriálu, ve kterém není tajemství a vzrušení."

Ne, že by v tom nebylo pár trefných poznámek, ale je také na místě poznamenat, že ani profesionální recenzenti nepěli na daný díl chválu. Podle všeho nebylo důvodem naštvání to, že jsme se dočkali cliffhangeru, ale to, že byl laciný a nepřekvapivý.

Jak se záběr šesté řady (ne)líbil vám?

Zdroj: ComicBook
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat