Hra o trůny: Jaký je zřejmě skutečný důvod toho, že šestá řada začne později?

Pojďme si zaspekulovat.

Už pár dnů se řeší to, že šestou řadu Hry o trůny uvidíme asi až v první polovině května, což je trošku nezvyklé, protože předchozí řady začínaly buďto na konci března nebo v průběhu dubna (nejpozději odstartovala ta první, která měla premiéru 17. dubna).

PODOBNÉ ČLÁNKY: ZAČNE ŠESTÁ ŘADA HRY O TRŮNY AŽ V KVĚTNU?

Začalo se řešit, co by mohlo být důvodem několikatýdenního zpoždění a odpověď je nasnadě. HBO zřejmě čeká na vydání další knihy ze série Píseň ledu a ohně nazvané Vichry zimy. Někteří fanoušci předpokládají, že George R.R. Martin chce odhalit osud Jona Snowa (Kit Harrington) dříve, než to udělá šestá řada seriálu.

Nezní to úplně nepravděpodobně. Je sice faktem, že datum vydání knihy ještě oficiálně nezaznělo, ale některé zdroje tvrdí, že to bude někdy na začátku příštího roku, tedy před premiérou šesté řady Hry o trůny.

Je pravda, že Martin dře na Vichrech zimy jako kůň, proto také nenapíše scénář pro jednu epizodu šesté řady Game of Thrones (obvykle obstará příběh pro jeden díl dané řady).

Samozřejmě, důvod zpoždění šesté řady může být jiný, ale tento dává docela smysl. Pokud tedy kniha skutečně vyjde na počátku příštího roku. Ale vypadá to, že ano, například jeden z polských překladatelů byl požádán, aby si vyhradil čas na konci roku pro práci právě na Vichrech zimy.

Vadí vám, že šestou řadu zřejmě uvidíme o pár týdnů později?

Zdroj: Vanity Fair
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

2 komentářů:

  1. Momentálně ani nevím. Stejně budu mít asi úplně jiné starosti o té době - maturitu :D

    OdpovědětVymazat