Avengers: Infinity War - Z čeho je vlastně vyrobeno Iron Manovo brnění?

Z čeho je Bleeding Edge?

Iron Man (Robert Downey Jr.) v marvelovských filmech předvedl hromadu zajímavých brnění, ale asi to nejvíce působivé jsme viděli v Avengers: Infinity War (2018).

Jmenuje se Bleeding Edge. Ale z čeho je vlastně tenhle kousek vyroben? To prozradil vedoucí oddělení vizuálních konceptů Phil Sanduers: 

"Je to tekutý kov. A když máte co do činění s tekutým kovem a nanotechnologií, tak nepoužijete nanotechnologii v podobě čepů a šroubů a pevné kovové panely a něco podobné. To by prostě nedávalo žádný smysl. Takže nejdříve jsme přemýšleli, 'Dobře, jak uděláme něco, co je pořád poměrně realistické jako je iron manův oblek, ale dává smysl, že je to tekutý kov?' Přemýšlel jsem nad tím spoustu času a ilustroval to, jak by se mohl oblek formovat, chtěl jsem, aby dávalo smysl, že přestože je to pevné, je to tekutý kov, ale není to jeden velký soudržný tekutý kov. Vlastně se to vše formuje s pomocí anatomických vláken. Je tu určitý druh neurologické vrstvy a vrstvy oběhového systému, které se formují a poté také vrstva svaloviny."

Nakonec to tvůrci zvládli dobře. Na poměry komiksových filmů vypadalo brnění docela uvěřitelně, nicméně také hodně stylově.

Ale ani tak skvělý kousek technologie nakonec nepomohl Iron Manovi, aby nedostal od Thanose (Josh Brolin) pořádně "po čuni".

Ale třeba mu to Iron Man a ostatní hrdinové 25. dubna 2019 ve čtvrtých Avengers vrátí.

Zdroj: ComicBook

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat