Hra o trůny znechutila spoustu lidí. Co na to její tvůrci?

Prudérní američtí diváci jsou nesví z hromady násilí a sexu v seriálu Hra o trůny. Některé to dokonce uráží. Co si o tom myslí tvůrci projektu?

Tvůrci, kteří mají na starosti hitový seriál HBO Game of Thrones asi aktuálně ještě vyspávají opici, protože se jejich dítko stalo rekordním, když si odneslo dvanáct cen Emmy. Ovšem, pravdou je, že ne všem se fantasy série líbí.

PODOBNÉ ČLÁNKY: VÍTĚZOVÉ CEN EMMY. HRA O TRŮNY JE REKORDNÍ

Asi vám nemusím připomínat, že Amerika je docela puritánská (překvapivé u země, která je největším producentem porna na světě, tedy já o tom jen slyšel, nic konkrétního nevím), ale faktem je, že například znásilnění Sansy Stark (Sophie Turner) vzbudilo vlnu odporu.

Jaký to je pro tvůrce pocit, když se na ně valí tsunami kritických názorů? Mají hroší kůži a házejí to za hlavu nebo doma brečí v koutě? To prozradili showrunneři (dohlížejí na každodenní natáčení) David Benioff a D.B. Weiss:

"Nikdy jsme neměli v plánu někoho urazit. Pokusit se někoho urazit by bylo dětinské, ale bát se toho, že někoho urazíme, by zase bylo srabácké. Ozvali se lidé, kteří řekli, že už to nikdy nebudou sledovat. My se jen snažíme odvyprávět příběh, jak nejlépe umíme. To pro nás znamená mnoho a je to velmi hezký pocit." 

Zmínka o snaze odvyprávět příběh zní malinko úsměvně, protože zrovna scéna se Sansou v knihách vůbec nefiguruje, ale rozhodně je sympatické, že tvůrci nehodlají stáhnout ocas mezi nohy, jen proto, že bylo pár lidí znechuceno těmi ošklivými věcmi, které se odehrály na obrazovce.

Pro mě je překvapením, že zrovna tento moment je pro některé diváky tak šokující. Vybavím si hromadu jiných scén, které byly mnohem drsnější. A už od počátku dává Hra o trůny jasně vědět, že nejde o žádnou uhlazenou podívanou pro děti.

Nemám pochyb o tom, že blížící se šestá řada nabídne také několik okamžiků, ze kterých bude některým mdlo. Takže jestli na to nemáte koule, tak vypněte telku, aby vás to také nějak neurazilo.

PODOBNÉ ČLÁNKY: SHRNUTÍ INFORMACÍ O ŠESTÉ ŘADĚ HRY O TRŮNY. CO OD NÍ ČEKAT?

Myslíte, že brutalita a odvážné sexuální scény k seriálu patří nebo jsou zbytečně drsné?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE