Hra o trůny: Přehled důležitých informací o šesté řadě

Do premiéry další řady fantasy hitu Hra o trůny ještě zbývá dost času, ale tvůrci jsou hodní a zásobují nás množstvím informací, které se jí týkají.

Začneme třeba tím, o čem se spekuluje už dlouhou dobu. Vrátí se Jon Snow (Kit Harrington), který v páté řadě neskončil zrovna nejlépe? Hodně fandů bylo vytočených doběla, protože byl Joník jejich miláčkem, takže se začalo mluvit o tom, že by se v šesté řadě přece jen mohl ukázat. Aktuálně se objevila svědectví z placu, že se zúčastnil natáčení. Ovšem, vyrojily se i spekulace, že se herec do seriálu vrátí, ale jako jiná postava. Padá například jméno Azor Ahai, což je legendární hrdina, který má být vzkříšen, aby bojoval proti Jiným a to v době, kdy bude končit léto a svět začne zahalovat temnota.

Sebastian Croft
Návrat Jona sice rázně popírají jak tvůrci seriálu, tak sám Kit Harrington, ale herec byl spatřen, jak si to štráduje do Belfastu, kde probíhá natáčení. Kromě toho, herec si stále nechává dlouhé vlasy a sám se vyjádřil v tom smyslu, že je nemá rád. Proč by se tedy při první příležitosti nevřítil ke kadeřníkovi, aby zatočil s jeho kučeravými kadeřemi? Navíc, pokud konec Jona zaskočil i prezidenta USA Baracka Obamu, mohlo by to filmaře motivovat k tomu, aby se postava ještě ukázala.

Aby toho nebylo málo, tak v rozhovoru pro belgický časopis Humo zaznělo z úst Harringtona toto:

"Důležitou věcí je, že vím přesně, jak dlouho jsem smluvně vázaný a mezitím..."

Na což redaktor bleskově reagoval: "Kolik to tedy bude řad?"

Kit se zasmál a řekl: "Dobrý pokus. Nemůžu o tom mluvit. Řekněme, že Hra o trůny zůstane ještě na čas součástí mého života, budu pravděpodobně třicátník, až to skončí." 

Jen pro informaci, herci je aktuálně 28 let.

Jestliže se Jon vrátí, nebude jedinou zesnulou postavou, kterou znovu uvidíme. Překvapením je, že se velmi pravděpodobně dočkáme dalších scén s Houndem/Sandorem Cleganem (Rory McCann). Ale to není největší šok, vrátí se i Ned Stark, přestože si ho nezahraje Sean Bean, ale nahradí ho Sebastian Croft. Samozřejmě, nevstane z mrtvých (i když to mají v rodině), ale uvidíme ho ve flashbacích jako caparta. Na ty tvůrci poprvé vsadili už během páté řady a hodlají v tom pokračovat.

Staří známí i nováčci 

Těšit se můžeme i na někoho, kdo nemá sice bohatý slovník, ale i tak je oblíbený. Ano, řeč je o Hodorovi (Kristian Nairn). A s ním se vrátí i Bran Stark (Ian Hempstead-Wright). Tahle dvojice v předchozí řadě prostor nedostala, ale to se v té následující změní.

Freddie Stroma
Další postavou, která slaví návrat, bude Tříoký havran. Toho původně ztvárňoval Struan Rodger, ale v dalších epizodách si ho zahraje legendární Max von Sydow.

Ale uvidíme i postavy, se kterými jsme zatím neměli tu čest. Například psychopatického Eurona Greyjoye, kterého ztvární Pilou Asbaek. Těšit se můžeme i na oku lahodícího Dickona Tarlyho, kterého si zahraje hezoun Freddie Stroma.

V šesté řadě pak přivítáme také Iana McShanea a Richarda E. Granta. U Iana zatím nebylo řečeno, koho ztvární. V případě Richarda se mluvilo o Randyllovi Tarlym, otci Sama (John Bradley-West) a Dickona, ale nakonec tomu bude jinak, zahraje si vůdce skupinky herců, kteří nabízejí své verze událostí v Západozemí. Členku této grupy si zahraje australská herečka Essie Davis.

Draci nám vyrostou

Ale abychom se nebavili jen o lidech. Určitě jste si všimli, že řadu od řady nám rostou naši milí draci. A nejinak tomu bude i v šesté řadě. Zatímco v té předchozí měli rozpětí křídel nějakých osmnáct metrů, tak v nové to bude už to bude dvakrát víc. V tomto případě prostě na velikosti záleží.

Asi nemilou zprávou je, že na šesté řadě nebude spolupracovat autor knižní předlohy George R. R. Martin. Pro každou řadu až do té čtvrté napsal vždy scénář jedné epizody, ale pro pátou ne a nedočkáme se ani v šesté. Chce se soustředit na další knihu ze série nazvanou Vichry zimy.

Zatím nebylo oznámeno přesné datum premiéry, ale jelikož čtyři řady z pěti začaly v dubnu (třetí na konci března), tak se dá počítat, že v tomto ohledu se změny nedočkáme.

Už se nemůžete dočkat? A měl by se Jon Snow vrátit?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE