Recenze: Blindspot S01E01 (Pilot) - Hodně zajímavá podívaná, které byste měli dát šanci

Nejen kvůli "nahaté" Jaimie Alexander z Thora.

Jednou z novinek, které si na tuto sezónu přichystala stanice NBC, je konspirační kriminálka Blindspot. Ta má nesporné eso v rukávu - Jaimie Alexander. Tahle slečna se proslavila rolí v komiksových filmech ze série Thor a plno lidí učurává, kdykoliv vidí její hluboké zelené oči.

A přestože já mám jiné herecké favoritky, musím poznamenat, že zvládá utáhnout celý seriál (nebo minimálně jeho pilotní epizodu) na svých potetovaných bedrech. I když pravda, má zdatnou výpomoc v podobě Sullivana Stapletona v roli speciálního agenta FBI Kurta Wellera.

Ústřední dvojka je charismatická a dá se očekávat, že to mezi nimi začne jiskřit, ovšem zatím není žádná chemie patrná. Ale to se možná zlepší v dalších dílech.

Pokud jde o ostatní postavy, tak ty trošku zůstávají ve stínu bezejmenné hlavní hrdinky a mužného agenta FBI, ale nemám pochyby o tom, že pár z nich se v následujících epizodách dostatečně projeví.

Zápletka bezva

Námět seriálu pracuje s tím, že se na Time Square objeví opuštěná taška. A na to jsou v USA hodně citliví, takže na místo dorazí bezpečností složky, které zjistí, že je v brašně nahá (ano, úplně nahatá) žena, která je skoro celá potetovaná. Navíc trpí ztrátou paměti. Na zádech má pak jméno Kurt Weller. Brzy se ukáže, že obrázky na jejím těle nejsou jen na ozdobu, ale skrývají v sobě vodítka k různým zločinům.

To je slibná zápletka a její potenciál se daří docela dobře využít. Už v prvním dílu je nastíněno několik slibných dějových linek, které by se mohly vyvíjet zajímavým směrem. Nezbývá než doufat, že se scenáristé neutrhnou ze řetězu a budou se snažit, aby se z toho nevyklubala podívaná plná nelogičností, která se honí jen za tím, aby nám servírovala jeden zvrat za druhým.

Autoři zvládli načrtnout působivou premisu, ale mohli trochu lépe představit Wellera. Na pár minut ho vidíme v akci, následně je povolán na Time Square a je vtažen do víru dění a o tom, jaký je člověk, se vlastně skoro nic nedozvíme. Je tak těžké si k němu vytvořit nějaké silnější pouto.

Akce slušná, ale má rezervy

Blindspot nabídne i trochu akce. Ta není špatná a je fajn vidět, že se hlavní hrdinka umí ohánět, ale choreograficky by to mohlo být trochu lepší. Na to, že ostatní básní o tom, jak výtečné má bojové schopnosti, nebyla bitka úplně dechberoucí. I když pravda, alespoň tu postavy nepředvádějí trojitá salta a další kousky vhodné spíše na soutěž v gymnastice. Užijeme si i jednu explozi, která není trikově úplně stoprocentní, ale koukat se na ni dá. Obecně nevypadá seriál lacině. Vizuálně by si asi ještě péči zasloužil, ale jde spíše o menší detaily, nic hrozivého.

Blindspot se zatím zdá být sympaticky nenáročnou podívanou s kvalitním obsazením a to vše je okořeněno o silný nádech konspirace. A zatím to vypadá na zábavnou sérii.

Ve stručnosti:

Zajímavá zápletka, charismatické obsazení hlavních rolí, rychlé tempo, kladů má Blindspot dost. Pokud se scenáristé neutrhnou ze řetězu a ohlídají si, aby dějová linka dávala smysl, plus se budou více věnovat vedlejším postavám, mohla by se z Blindspotu vyklubat jedna z nejzábavnějších novinek této sezóny.

Klady:

+: Obsazení hlavních rolí
+: Ústřední zápletka má potenciál

Zápory:

-: Vedlejší postavy jsou zatím nevýrazné
-: Akce by mohla být špetku lepší

Hodnocení: 75 %



Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat