"Černošské" televize žalují kabelové stanice. Proč?

A další podivná žaloba.

V USA vás zažalují skoro za cokoliv. Stačí si prdnout na veřejnosti a už vás někdo žene před soud. Své o tom vědí i televizní stanice, na které někdo podává žalobu skoro každý druhý den. Tentokrát to schytaly kabelové televize a to od stanicí, které vlastní Afroameričané. Komik a producent Byron Allen spojil své síly s Národní asociací médií vlastněných Afroameričany a podali žalobu na firmy Comcast a Time Warner Cable. Proč? V žalobě najdete toto:

"Jsou tu dva oddělené způsoby pro uzavírání smluv pro stanice, které nejsou vlastněné menšinami a jiný způsob, ale ne rovnocenný, pro stanice vlastněné Afroameričany." 

Podle žalující strany prý existují určité podmínky, které platí jen pro stanice vlastněné Afroameričany a navíc prý společnost Comcast má jen omezený počet kanálů těchto vlastníků, které nabídne svým předplatitelům.

Mluvčí Comcastu se ale proti tomu rázně ohradil:

"Přestože se obvykle nevyjadřujeme k probíhajícímu soudnímu procesu, tato pokračující nesmyslná žaloba není ničím jiným, než jen řadou štvavých, nepřesných a nepodložených obvinění."

I kdyby na tom něco pravdy, asi by bylo naivní čekat, že by to Comcast přiznal. Na druhou stranu, těžko si představit, že by si tak velká společnost dovolila něco podobného, jako diktování odlišných podmínek pro černošské společnosti. V Americe jsou na podobné záležitosti hodně citliví.

Nutno poznamenat, že téměř totožné žalobě už Comcast čelil, ale soudce ji smetl ze stolu. Ani to ale Byrona a jeho spojence neodradilo, aby to zkusili znovu. Tentokrát ovšem nežalují jednotlivce, ale obvinění míří proti celým společnostem. Když už, tak už.

No uvidíme, co na to soud.


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat