Stávka nestávka, Marvel nechce posouvat premiéru Deadpoola 3. Byl v Lokim odkaz na X-Meny? A vysvětlení momentu z Gen V


 Komiksové střípky. POZOR, SPOILERY!!!

Stávka scenáristů v Hollywoodu sice skončila, ale herecká ještě ne a to vedlo ke změně premiér některých projektů. Ovšem, třetího Deadpoola se to netýká. Sice i na něm se musely zastavit práce, ale Marvel podle všeho trvá na tom, aby byla premiéra 2. 5. 2024, tak to snad vyjde. 

Odkaz na X-Meny v Lokim?

Je to jen pár dnů, co začala druhá řada marvelovské série Loki a fandové samozřejmě studují každou vteřinu úvodního dílu (který si mimochodem za tři dny pustilo téměř 11 milionů diváků, což je na Disney+ druhá nejúspěšnější letošní premiéra) a někteří mají pocit, že jsme se dočkali odkazu na X-Meny. Konkrétně je řeč o místnosti Temporal Loom, kterou hlavní hrdinové navštívili a některé zaujalo to, jak vypadají a jak se otvírají dveře, které do ní vedou. A je pravda, že připomínají vchod k Cerebru, tedy zařízení, ve kterém Profesor X posiluje své telepatické schopnosti. 

Náhoda? Možná, ale Marvel si hlídá detaily, takže je možné, že šlo o záměrné pomrknutí na fandy.

"Okno" nebylo jen obyčejné "okno"

Ve čtvrté epizodě drsného komiksového seriálu Gen V měla hlavní hrdinka Marie (Jaz Sinclair) dvakrát takzvané "okno". Poprvé ho způsobil jeden ze studentů, který využil své schopnosti, aby ji dostal do bezvědomí a pak si s ní chtěl užít, podruhé k tomu ale došlo nečekaně a bez vysvětlení. A podle všeho to bude mít ještě dohru. Tvůrkyně seriálu Michele Fazekas k tomu totiž dodala:

"Částečně šlo o, 'Jaká je superhrdinská verze toho, když máte okno po opilecké noci?' Ale poté, co Golden Boy zemřel v pilotní epizoda, nastolilo tu tuhle záhadu a jde o jakousi první vrstvu cibule, kterou loupeme. A jak se blíží k odhalení pravdy, ten, kdo se ji snaží skrýt se je víc a víc snaží zastavit. Myslím, že diváci pochopí, že nejde jen o to, že by se zhulákali a nepamatují si to. Někdo se snaží je zastavit, aby nezjistili pravdu."

První čtyři díly Gen V byly skvělé, tak doufejme, že tento trend bude pokračovat. Pátá epizoda bude mít premiéru 13. 10. 2023.

Zdroj: The Wrap, The Direct, TV Insider, Fox/Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat