Je Malá mořská víla propadákem, jak si někteří přáli? A Herkula by si v hrané verzi další disneyovky mohl zahrát skvělý herec


 Filmové střípky.

Malá mořská víla (2023) se stala terčem online útoků a to z důvodu toho, že ji někteří považovali za příliš "woke", protože přece fiktivní podmořská postava nemůže mít tmavou barvu pleti. Technicky řečeno, pokud by skutečně existovala, tak by naopak bylo pravděpodobné, že by světlou kůži neměla (více zde), ale prostě a jednoduše bylo dost těch, kteří nemohli překousnout v hlavní roli afroamerickou herečku Halle Bailey a doufali, že film finančně propadne. 

Je tomu tedy tak? Není, ale je tu jedno ale. Projekt vyšel na cca 250 milionů dolarů a potřeboval se podle odhadů dostat k hranici 560 milionů, aby začal být výdělečný. Celosvětové tržby z kin jsou necelých 568 milionů dolarů, takže se dá říct, že Malá mořská víla je v plusu několik milionů, ale o žádný velký úspěch se nejedná. 

Teď hodně záleží na tom, jak si povede v případě streamování a prodejů fyzických nosičů, ovšem, už teď je více méně jasné, že projekt nebude prodělečný, ale o extrémně výnosnou podívanou se také jednat pravděpodobně nebude. 

Ovšem, Disney pokračuje v přípravách dalších hraných adaptací svých animovaných podívaných a na plátna se tak chystá i Herkules. A mluví se o tom, že pro něj Disney už našel hlavní představitele. Legendárního svalovce by si mohl zahrát Taron Egerton, který v poslední době předvedl úctyhodnou muskulaturu a postavu jménem Megara by mohla ztvárnit zpěvačka Ariana Grande.

Zdroj: Apple TV+

V případě tohoto filmu zatím není známo, kdy by se mohl začít natáčet, ani nebylo oznámeno datum premiéry.

Zdroj: Deadline, MyTimeToShineHello, Disney (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat