Žádná únava z komiksovek, třetí Strážci Galaxie ve druhém týdnu bodují. A Hellboy je dotočen


 Komiksové střípky.

Už nějakou dobu se mluví o takzvané "únavě z komiksových filmů", jinak řečeno, podle některých opadává o tenhle žánr zájem a některé finanční výsledky tomu opravdu napovídají. Ovšem, neplatí to pro Strážce Galaxie: Volume 3 (2023)

SOUVISEJÍCÍ: RECENZE TŘETÍCH STRÁŽCŮ GALAXIE

Ti odstartovali relativně slušně s 118,4 miliony dolarů ze severoamerických kin, což není rekordní, ale je to dobrý výsledek. Ovšem, poměrně důležitý je u filmů druhý týden, kdy propad tržeb často naznačí, jak si projekt povede a v tomto ohledu nová marvelovka zazářila.

Získala 60,5 milionů dolarů, což znamená, že tržby oproti prvnímu víkendu klesly o 48,9 %. To na první pohled nemusí vypadat jako pěkné číslo, ale v případě marvelovek jde o nejnižší propad tržeb od Black Panthera (2018). Je tedy očividné, že když je komiksovka povedená, lidé do kina rádi zajdou. 

Mimochodem, třetí Strážci celosvětově utržili za deset dnů v kinech nějakých 528 milionů dolarů, což je víc, než za celou dobu promítání v kinech zvládl třetí Ant-Man, který měl premiéru už 16. 2. 2023. Jeho celosvětové tržby zůstaly těsně pod 476 miliony dolarů.

Hellboy dotočen

Předchozí film Hellboy (2019) nezabodoval tak, jak se doufalo, takže se bude znovu rebootovat. Vzniká film na motivy komiksu The Crooked Man a tvůrce Hellboy Mike Mignola oznámil, že je dotočeno. 

Natáčení probíhalo v Bulharsku a podle Mignoly jde o zatím nejvěrnější adaptaci komiksu. Nyní zamíří film do postprodukce, ale zatím není známo, kdy bude uveden v kinech. 

Zdroj: Box Office Pro, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat