Nechybělo moc a Iron Mana hrál úplně jiný herec. A vůbec ne špatný. Dal ale Marvelu košem

Který?

Ano, ano, nikdo z nás už si neumí představit nikoho jiného jako Tonyho Starka/Iron Mana nežli Roberta Downeyho Jr., ovšem, v době kdy byla tahle role obsazována bylo samozřejmě zvažováno několik různých jmen a někteří herci byli hodně blízko obsazení. Podle kreativního prezidenta Marvelu Kevina Feigea měla společnost vybraného podle nich skvělého kandidáta, který ale nabídku odmítl:

"Když jsme obsazovali roli Iron Mana, zvažovali jsme množství odlišných herců. Chtěli jsme nalézt dokonalý mix srdce a síly a charismatu. S tím, že šlo o první marvelovský film nemohly být sázky vyšší. Úspěch filmu a našeho celého studia spočíval na ramenou jediné osoby. A to nebyl lehký úkol, ale společně s mým týmem a našimi castingovými režiséry a naším režisérem Jonem Favreauem jsme zúžili náš seznam, vybrali správného člověka a dali nabídku naší nejlepší volbě - herci, který splňoval všechny požadavky a u kterého jsme si byli jistí, že bude velkým hitem. A jeho jméno je samozřejmě Clive Owen. Odmítl to. Neměl zájem."

Otázkou je, co si o svém rozhodnutí myslí Clive nyní, protože následně byl místo něj osloven Robert Downey Jr., kterému role Iron Mana nakopla kariéru a pěkně mu díky ní nabobtnalo konto. Ale asi nemá cenu plakat nad rozlitým mlékem. 

Zdroj: The Direct, Marvel Studios (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat