Strážci Galaxie: Volume 3 - Rodiče se rozčilují, protože podle nich film traumatizuje děti. A tvůrce Strážců Galaxie nevěří v rivalitu DC a Marvelu


 Některým lidem se nelíbí přístupnost PG-13.

Máme za sebou premiéru výtečné marvelovky Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) a asi budete souhlasit, že jde o poměrně temnou podívanou a také relativně vulgární (první marvelovka, kde naplno zaznělo slovo F*cking).

SOUVISEJÍCÍ: RECENZE NA TŘETÍ (A SKVĚLÉ) STRÁŽCE GALAXIE

Přesto projekt dostal přístupnost PG-13 (nevhodné pro osoby do 13 let bez doprovodu dospělé osoby) a to se některým rodičům dětí nelíbí a brblají v online vodách. Podle nich je příliš intenzivní a traumatizující pro dětské diváky.

Což je asi pravda, ale současně přístupnost PG-13 má v popisu jasně uvedeno: "Některý materiál může být nevhodný pro děti mladší 13 let" a tím pádem jsou návštěvníci kina varováni, že tohle může být pro dětské diváky náročné a rodiče by si měli zjistit, na co vlastně se svými potomky jdou.

DC vs Marvel?

Mimochodem, tvůrce Strážců Galaxie James Gunn se stal novým spolušéfem DC a už desetiletí se často zmiňuje to, že mezi DC a Marvelem panuje velká rivalita. S tím ale Gunn nesouhlasí:

"Lidé z podivného důvodu věří, že se Marvel a DC navzájem nesnášejí a jsou něco jako naprosté protiklady. Ale to prostě není pravda. Tím chlape myslím, že máme stejnou práci. Chceme, aby lidé chodili do kin na filmy. To je to, na čem záleží. A myslím, že na tom pracujeme společně. A čím více dobrých marvelovských filmů je, tím lépe pro DC filmy. A čím více DC filmů je, tím lépe pro marvelovské filmy."

Není to poprvé, co vrcholný zástupce DC nebo Marvelu nesouhlasí s tím, že se společnosti "nenávidí". Problémem jsou tak milovníci daných firem, kteří probouzejí rivalitu, ne samotné společnosti.

Zdroj: CB, Yahoo Entertainment, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat