S Mickey Mousem si zahrávat nechceš. Společnost Disney má dost šikany ze strany floridského guvernéra


 Firma řekla dost. 

Floridský guvernér Ron DeSantis údajně zvažuje kandidaturu na prezidenta USA a proto v poslední době silně tlačí na konzervativní styl politiky. Například je jednou z hlavních tváří zákona, který je přezdíván Don't Say Gay, který technicky řečeno znamená, že ve školách (nyní došlo k rozšíření nejen na základní, ale i střední školy) nesmíte zmínit cokoliv, co se týče minoritní sexuální orientace.

Ovšem, společnost Disney byla jednou z mnoha, které tento zákon nepovažují zrovna za šťastný. Jenže DeSantis se rozhodl, že ji za to "potrestá" a pokouší se čím dál víc omezovat její samostatnost a zasahovat do jejího chodu, respektive do jejího zábavního parku, který sídlí na Floridě (například naznačil, že hned vedle nechá vybudovat vězení).

To mnozí nepovažují za chytré, protože Disney je jedním z největších zaměstnavatelů na Floridě a do rozpočtu tohoto státu přispívá obrovské sumy. A nyní i samotný Disney naznačil, že už toho má plné kecky a rozhodl se situaci řešit soudní cestou. 

Oficiální vyjádření firmy zní:

"Cílená kampaň motivovaná guvernérovou pomstou, kdy je její každý krok naplánován guvernérem DeSantisem jako trest za to, že Disney využil svého práva na svobodu slova - nyní ohrožuje obchodní operace Disneyho, ohrožuje jeho ekonomickou budoucnost v regionu a porušuje ústavní práva."

Samozřejmě není jasné, jak situace dopadne, ale je možné, že si guvernér ukousl příliš velké sousta. Přece jen, pokud by Disney přesunul své aktivity jinam (a některé státy už se ho snaží přilákat), tak ho to sice bude stát extrémní množství peněz, ale Florida přijde zřejmě ještě o mnohem víc, přece jen, v daném státě pro Disneyho pracuje cca 70 tisíc lidí, nemluvě o tom, že ročně zábavní park přiláká desítky a desítky milionů návštěvníků, kteří poté utrácejí své peníze právě na Floridě.

Zdroj: Bloomberg, Disney (úvodní obrázek)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat