Disney vyhodil (nejen) manažera, který se chtěl zbavit šéfa Marvelu


 Další propouštění. 

Nedávno vyšlo najevo, že po sedmnácti letech u Marvelu byla propuštěna vysoce postavená manažerka Victoria Alonso, ale Disney se očividně rozhodl, že se chce zbavit více důležitých pracovníků. Aktuálně vyšlo najevo, že dalším odejitým člověkem je předseda představenstva Marvel Entertainment Isaac Perlmutter.

SOUVISEJÍCÍ: PROPUŠTĚNÁ MANAŽERKA MARVELU PRÝ NAŠTVALA ŠÉFY DUHOVOU VLAJKOU

Oficiálně jde o snahu firmy Disney ušetřit a oddělení zaměřené na produkty, kterému šéfoval Isaac bude zrušeno s tím, že jeho povinnosti převezmou ostatní divize. Ve středu tak Perlmutter obdržel nepříjemný telefonát, který se týkal jeho pozice.

Perlmutter je mimochodem poměrně kontroverzní figurkou, například měl komentovat přeobsazení War Machinea tak, že si toho stejně nikdo nevšimne a veřejným tajemstvím je to, že se snažil zbavit Kevina Feiga (jak víme, to mu nevyšlo). 

V roce 2015 se ale společnost Marvel Studios stala nezávislou na Marvel Entertainment a vymanila se tak z vlivu Perlmuttera.

Disney aktuálně výrazně šetří, propustí cca 7 000 zaměstnanců a mezi nimi jsou i další manažeři Marvelu, například hlavní právník Marvel Entertainment John Turitzin nebo viceprezident této společnosti Rob Steffensen. 

Zdroj: The New York Times, Walt Disney (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat