Black Adam možná nebude ziskový


 Druhý díl rozhodně není jistý. 

Zatím posledním filmem od DC je Black Adam (2022), který měl nastartovat nové DC Universum, ale zdá se, že to asi nebyl impulz, který si tvůrci představovali. Recenze nebyly vždy pochvalné, ale u blockbusterů podobného typu to není vysloveně důležité, více záleží na tržbách. Ani ty ovšem nejsou bohužel úplně přesvědčivé. 

SOUVISEJÍCÍ: RECENZE DRUHÉHO BLACK PANTHERA

Film sice odstartoval relativně dobře, v severoamerických kinech si za premiérový víkend připsal cca 67 milionů dolarů, ale nyní, téměř měsíc po premiéře má na kontě zhruba 350 milionů z celého světa a to rozhodně nestačí na to, aby se dostal do plusových čísel. 

Rozpočet se odhaduje na 195 milionů, plus jsou tu výrazné náklady na propagaci a nepsaným pravidlem je, že by projekt měl vydělat alespoň 2,5x svého rozpočtu, aby začal být ziskový. 

A s ohledem na to, že aktuálně má Black Adam v kinech velkou konkurenci a to druhého Black Panthera (kterému mimochodem Dwayne Johnson poblahopřál k rekordním tržbám) se nedá předpokládat, že by Black Adam dál výrazně vydělával. 

Není úplně vyloučeno, že se dostane do plusových hodnot, ale není zrovna pravděpodobné, že by šlo o extrémně výdělečný projekt a s ohledem na to, že Warner Bros. Discovery šetří, by nebylo překvapením, pokud by druhý díl jen tak nevzniknul.

Zdroj: The Wrap, Warner Bros. Discovery/DC Films (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat