Sandman: Vadí vám homosexuální postavy v seriálu? A četli jste komiks? Ptá se jeho tvůrce

Neil Gaiman se vyjádřil ke kritice.

Je to poměrně běžné praxe, pokud se v některém filmu nebo seriálu objeví zástupce sexuálních menšin nebo dojde ke změně etnika některé postavy. Co? Výkřiky o tom, že ještě chybí transsexuální afroamerická veganka a podobné štiplavé poznámky. 

A nevyhnul se tomu ani seriál Sandman, který někteří kritizovali jako příliš "woke". Právě k tomu se vyjádřil tvůrce komiksové předlohy, který pracoval i na seriálu Neil Gaiman:

"Takže lidé jsou naštvaní, ale když s nimi mluvíte, nejde o fandy Sandmana... Občas na vás lidé křičí kvůli těm všem homosexuálním postavám, které [podle nich] nebyly v komiksu a my na to, 'Četli jste komiks?' A oni, 'Ne.' A my, 'V komiksu byli gayové.' A oni reagují, 'Jste prostě woke a nikdo se nebude dívat na váš hrozný seriál.' A pak je je první v žebříčku sledovanosti čtyři týdny za sebou. A oni na to, 'Jsou to všechno botové! Nenávidíme vás. Jste hrozně woke.' Je to zvláštním způsobem hloupé. Tihle stěžovatelé nemají rádi homosexuály, nemají rádi lidi tmavé barvy pleti a nemají rádi ženy. A pokud se podíváte na jejich profily, nemají rádi vakcíny, nemají rádi demokraty a zrovna často nevolí."

Je to často téma, zda jsou dnešní tvůrci příliš "woke", nebo ne. Ale v tomto případě dané změny schválil tvůrce předlohy a je pravda, že v jeho komiksu jsou často homosexuální postavy, takže v tomto případě není peskování asi úplně na místě. 

Nedávno jsme se mimochodem dozvěděli dobrou zprávu, druhá řada Sandmana bude. Zatím ale není jasné, kdy se jí dočkám. 

Zdroj: Inverse, Netflix (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat