Watchmen: Tvůrce komiksu se vyjádřil k seriálu. A ne úplně lichotivě

 


Alan Moore nemá úplně milá slova. 

V roce 2019 se objevila seriálová verze kultovního komiksu Watchmen, která se dočkala velmi pozitivního přijetí, včetně několika cen. Ovšem, nepřekvapivě ne všem se projet líbil a dokonce ani tvůrce komiksové předlohy Alan Moore se nezdá být úplně nadšen:

SOUVISEJÍCÍ: ÚDAJNĚ SE DOČKÁME NÁVRATU IRON MANA A TO V ŠESTÝCH AVENGERS

"Když jsem viděl ceny televizního byznysu, které série Watchmen patrně vyhrála, pomyslel jsem si, 'Můj bože, možná si větší část publika myslí, že tohle byli Watchmen? Myslí si, že to byl temná, drsná, dystopická superhrdinská značka, která má něco společného s rasismem. Oni [tvůrci] nepochopili, o čem Watchmen jsou? Watchmen se objevili před téměř 40 lety a byli relativně jednodušší ve srovnání s mou pozdější prací. Jaká je šance, že hlouběji pochopí cokoliv, co jsem vytvořil později? To vede k tomu, že jsem méně než nadšen z jejich práce..."

Alana očividně není potěšen z toho, že adaptace jeho práce nevyznívají tak, jak by si přál a jak zamýšlel a publikum pak nahlíží (nejen) na Watchmen jinak, než by chtěl. Moore zmínil, že ho výslovně trval na tom, že nechce, aby ho někdo z Warner Bros. kontaktoval, protože podle něj jejich tvorba (včetně filmové verze) nemá s jeho komiksy nic společného. Ovšem, tvůrci seriálu ho podle všeho kontaktovali, aby se mu rovnou omluvili, že "zničili Watchmen". Což bylo samozřejmě míněno s nadsázkou, ale očividně si filmaři byli vědomi toho, že jejich projekt vyzní jinak, než by si asi Moore představoval.

Zdroj: GQ, HBO Max/Warner Bros. Television (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat