Black Panther: Wakanda nechť žije - Nádherná pocta, překvapivě dospělé a temné a nejlepší marvelovka od Avengers: Endgame, tvrdí první názory


 Povedlo se. 

Veřejná premiéra filmu Black Panther: Wakanda nechť žije se odehraje 10. 11. 2022, ale 26. 10. 2022 proběhla světová premiéra pro pozvané a tím pádem se začaly objevovat první názory novinářů na tuhle komiksovou podívanou. A jsou v drtivé většině velmi pochvalné. 

SOUVISEJÍCÍ: NAMOR A AQUAMAN SE VELMI LIŠÍ, TVRDÍ TENOCH HUERTA

Asi nejčastěji je zmiňováno to, že jde o povedenou poctu původnímu Black Pantherovi a současně jeho představiteli předčasně zesnulému herci Chadwicku Bosemanovi. Toto tragické téma je zpracováno s úctou, krásným a na Marvel překvapivě dospělým způsobem. Přestože jde prý o velkolepý komiksový film, zabývá se ztrátou a smutkem vyspělou formou.

Jde podle novinářů temný film, který více méně postrádá tradiční nádech marvelovek. V centru dění jsou emoce, divák rozhodně nezůstane chladným a některé scény budou mít výrazný citový dopad. Ztráta a vyrovnání se s ní je sice nosným pilířem příběhu, ale samozřejmě nechybí politické intriky a problémy v globálním měřítku. Samozřejmě není film jen komorním dramatem.

Nadšení vyvolalo obsazení, kdy nemá žádný slabý článek, ale často byli zmíněni Angela Bassett, Letitia WrightWinston Duke. Speciálních pochval se dočkal nováček Tenoch Huearta v roli Namora, kdy se ozývají hlasy, že nemohl být obsazen někdo lepší. Padla zmínka o tom, že motivace Namora je trošku slabší, ale jeho ztvárnění je naprosto vynikající. 

Tvůrci nepodcenili ani řemeslnou stránku, kamera je vynikající, ale novináři si nemůžou vynachválit především skvělý soundtrack, na kterém se podílela například Rihanna

Podle recenzentů jde bezesporu o jeden z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší film čtvrté fáze Marvelovského filmového universa, ale zaznělo i to, že jde o nejpovedenější projekt od dob Avengers: Endgame (2019).

Mimochodem, pokud vás zajímá, kolik potitulkových scén druhý Black Panther obsahuje, je to pouze jedna, ale je prý velmi dojemná.

Zdroj: The Direct, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat