DC našlo "svého Kevina Feigeho", na filmy i seriály bude nově dohlížet tvůrce Strážců Galaxie James Gunn


 Společně s Peterem Safranem.

Už nějakou dobu hledalo Warner Bros. Discovery někoho, kdo by byl "jejich Kevinem Feigem", který by pro DC universum udělal něco podobného, co zvládl Feige s Marvelovským filmovým universem. Ale nedařilo se. Bylo několik kandidátů, ovšem nevyšlo to. 

SOUVISEJÍCÍ: UJETÝ UPOUTÁVKA NA VÁNOČNÍ SPECIÁL STRÁŽCŮ GALAXIE

To se ale nyní změnilo, bylo oznámeno, že se této role ujme dvojice James Gunn a Peter Safran. Prvního jmenovaného asi není nutné představovat, stojí za marvelovskými filmy Strážci Galaxie a pro DC natočil Sebevražedný oddíl (2021) a seriálový spin-off Peacemaker. Peter Safran je pak producentem, který pracoval na hromadě DC filmů (včetně zmíněného Sebevražedného oddílu).

Pánové budou mít kontrolu na drtivou většinou (vyjma druhého Jokera a Batmana, kteří stojí mimo hlavní DC universum) DC projektů a šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav k tomu dodal:

"DC má jedny z nejvíce zábavných, mocných a ikonických postav na světě a jsem nadšen, že máme pozoruhodné a doplňující se talenty Jamese a Petera, kteří se přidávají k našemu týmu na světové úrovni a dohlédnou na kreativní směr příběhů v DC universu. Mají dekády zkušeností s filmařinou, blízké vztahy s kreativní komunitou a prokazatelně nadchnuli fandy superhrdinů po celém světě, což je dělá výjimečně kvalifikovanými k vytvoření dlouhodobé strategie pro filmy, TV a animaci a pozvednutí této ikonické značky na další úroveň kreativního vyprávění příběhů."

Gunn a Safran k tomu dodali:

"Jsme poctěni, že budeme dohlížet na tyto DC postavy, které milujeme od doby, co jsme byli dětmi. Těšíme se na spolupráci s nejtalentovanějšími scenáristy, režiséry a herci na světě, abychom vytvořili ucelený, mnohovrstevnatý vesmír, který ale stále dovolí individuální vyjádření umělcům, kteří jsou do něj zapojeni. Naše oddanost Supermanovi, Batmanovi, Wonder Woman, Aquamanovi, Harley Quinn a zbytku postav ze stáje DC se vyrovná pouze našemu závazku vůči zázraku pramenícímu z lidských možností, které tyto postavy reprezentují. Jsme nadšení, že můžeme oživit tento filmový zážitek po celém světě a odvyprávět některé z největších, nejkrásnějších a nejvelkolepějších příběhu, které byly kdy odvyprávěny. Jsme speciálně nadšení, že to vše můžeme udělat společně s Mikem, Pam, Caseyem, Channingem (pracovníci a tvůrci z Warner Bros. Discovery a DC Entertainment, pozn. redakce) a celým týmem Warner Bros. Discovery a jsme vděční Davidu Zaslavovi, jehož odvážnou vizi pro tuto značku s ním sdílíme, za to, že nám poskytl tuhle životní příležitost. A především se nemůžeme dočkat, až vás všechny vtáhneme do příběhu DC universa."

Tahle dvoje je rozhodně zkušená v komiksovém žánru, tak doufejme, že jsou těmi, které DC universum potřeboval k tomu, aby získalo ten správný směr.

Zdroj: THR, DC Entertainment/Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat