Namor a Aquaman jsou naprosto odlišní, tvrdí Tenoch Huerta

Tenoch Huerta promluvil o své postavě.

Namor a Aquaman jsou často srovnáváni a není divu, Namor sice působí v komiksech od Marvelu a Aquaman od DC, ale oba jsou v nich vládci Atlantidy a jde o jedny z nejznámějších jedinců, kteří mají spojitost s moři a oceány. 

A poměrně často zaznívá kritika, že je Namor kopií Aquamana, ale nic by nemohlo být dál od pravdy s ohledem na to, že Namor se v komiksech objevil dříve než Aquaman (Namor v roce 1939, Aquaman o dva roky později). 

Pokud jde o filmové verze, tak Aquaman (Jason Momoa) se představil dříve a to v Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti (2017), Namor bude k vidění až letos ve druhém Black Pantherovi (premiéra 10. 11. 2022) a podle všeho bude jeho origin příběh výrazně upraven (například nebude vládcem Atlantidy, ale království Talokan), ovšem dá se očekávat, že ho přesto budou dál mnozí srovnávat s Aquamanem a jeho představitel Tenoch Huerta trvá na tom, že se obě postavy výrazně liší:

"Namor se velmi liší od Aquamana. Jason je fantastický herec a je v této roli skvělý. Tyhle dvě postavy jsou ale velmi odlišné. Mytologie je odlišná. Příběh je naprosto odlišný. Jejich motivace jsou protikladné. Tím míním to, že je mi ctí být srovnáván s jinými herci, ale myslím si, že tentokrát lidé pochopí, že mluvíme o dvou odlišných věcech."

To je bezesporu pravda, už jen proto, že Namor v komiksu není (alespoň určitou dobu) superhrdinou. Není vysloveně padouchem, ale ani "klaďasem". A zdá se, že něco podobného bude platit i v případě filmu Black Panther: Wakanda nechť žije, kde Namor způsobí pár problémů. 

Zdroj: Empire Magazine, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat