Rod draka: Není to psychopat, brání Aemonda Targaryena tvůrce seriálu po šokujícím závěru první řady


 I když není bez viny. POZOR, SPOILERY!!!

V závěru první řady Rodu draka došlo k šokujícímu momentu, kdy drak Aemonda Targaryena (Ewan Mitchell) Vhagar zabil Arraxe a jeho jezdce Luceryse Velaryona (Elliot Grihault). Pravdou je, že to nebyl Aemondův cíl, jak on, tak Lucerys se snažili dané situaci zabránit, ale nevyšlo to. 

Je pravda, že Aemond není zrovna kladná postava, ovšem showrunner seriálu Ryan Condal si nemyslí, že je psychopatem (což ale nemění nic na tom, že je padouchem):

"Aemond rozhodně není bez viny, pokud jde o to, co se stalo Lukeovi. Ale Aemond je také někým, kdo byl jako dítě šikanován a část jeho života se mu vysmívali za to, že nemá draka. Nyní ho má a jezdí na největším drakovi na světě. Myslím, že víc předváděl svému rivalovi, že nebude zastrašován a nikdo si s ním nebude zahrávat, než aby se pokoušel stát se zabijákem králů - to by bylo od Aemonda velmi nepromyšlené a hloupé, pokud by to udělat s ohledem na to, že se aktuálně figurky posouvají po šachovnici a odhaluje se loajalita a řeší se to, kdo si vezme koho, aby získal armádu... Pokud by Aemond rovnou použil nukleární řešení a cílil na válku se zapojením draků, bylo by to velmi hloupé, ale je to to, co nakonec udělal, protože se mu věci vymkly z rukou a bylo to mimo jeho kontrolu. Je to komplexní scéna. Aemond není bez viny, ale také to není psychopat bez logické linie myšlení."

Ať tak nebo tak, stalo se něco, co spustilo sled událostí, které fandové knižní předlohy velmi dobře znají. A bez této tragédie by se zřejmě situace vyvíjela výrazně jinak. 

Co se bude dál dít, to se dozvíme ve druhé řadě, jejíž premiéra ale zatím nebyla oznámena. Případně nemusíte čekat a můžete si přečíst knižní předlohu, kterou zatím seriál vcelku (ale ne úplně) respektuje.

Zdroj: THR, HBO (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat