Pán prstenů: Prsteny moci - Fňukání a volání po bojkotu nezabralo, seriál slaví úspěch


 Kolik lidí si ho pustilo?

Jak je dnes zvykem (a ne úplně dobrým), i seriál od Amazon Prime Video Pán prstenů: Prstenci moci čelil a čelí review-bombingu a volání po ignorování ze strany těch, kterým nevoní například to, že některé postavy mají jiné etnikum, než by si oni představovali. 

SOUVISEJÍCÍ: PRVNÍ REAKCE NA SERIÁLOVÉHO PÁNA PRSTENŮ

Na jednu stranu argument, který hlásá, že trpaslík asi bude stěží tmavé barvy pleti s ohledem na to, že většinu svého života tráví pod povrchem a jeho pokožka se tak stěží začne přizpůsobovat intenzivnímu slunci má určitý racionální základ, na tu druhou se tu bavíme o fantasy, kde poletují draci a objevují se mocní čarodějové. 

U historické podívané, která se snaží být autentická by byly podobné výtky na místě, ale u fiktivního projektu z fiktivního světa to asi není úplně to pravé ořechové, v tomto případě asi víc záleží na tom, jaký herecký výkon dané osoby podávají, ne to, jakou mají národnost. A podle dosavadních profesionálních recenzí herci odvádějí dobrou práci.

Nicméně, nemalý počet lidí na internetu už dlouhou dobu silně seriál kritizoval a dokonce se ozvala i volání po bojkotu. Z toho jistě Amazon Prime Video neměl radost s ohledem na to, že do první řady investoval údajně nějakých 175 milionů dolarů a určitě s obavami čekal na první výsledky sledovanosti. 

Nyní si mohou šéfové společnosti oddechnout, za 24 hodin si první díl pustilo 25 milionů diváků z celého světa, což je pro Amazon rekord. 

Pokud jde o srovnání s asi největší konkurencí a to Rodem draka, je trošku těžké vyhlásit jednoznačného vítěze, protože jsou známa jen čísla z USA, bavíme se o také rekordních téměř 10 milionech, ale v tomto případě se jedná o souhrnnou sledovanost z televizního kanálu HBO a streamovací služby HBO Max. 

Ovšem, i kdyby byl na tom Rod draka lépe, Pán prstenů si zatím vede skvěle a jen pro informaci, vznikne pět řad bez ohledu na to úspěch té první, takže fandové se mohou radovat a odpůrci dál vztekat. 

Zdroj: Variety, Amazon Prime Video (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat