Pán prstenů: Prsteny moci - Seriál, který dělá ostudu knihám i filmové předloze? Ne, podle recenzentů je to hodně povedená podívaná


Premiéra je za dveřmi.

Amazon Prime Video má v rukávu velké eso. Řeč je o extrémně drahém seriálu Pán prstenů: Prsteny moci, který bude mít premiéru 2. 9. 2022. A samozřejmě se, s ohledem na oblíbenost předlohy, napjatě očekává, jak to dopadne. 

Zdá se, že dobře. Venku jsou první názory a v době psaní článku bylo na serveru sdružujícím recenze RottenTomatoes 83 % (z celkem 124) profesionálních recenzí pozitivních a průměrné hodnocení bylo 7 bodů z 10.

Na čem se drtivá většina novinářů shodne je, že jde o epickou podívanou nevídaných rozměrů, což není šokem s ohledem rozpočet 175 milionů za první řadu. 

Podle recenzentů je patrné téměř na každém kroku, že tohle rozhodně nebyla levná podívaná. V prvních epizodách je představena hromada postav a míst, ale nepůsobí to chaoticky. Pozitivem je pak obsazení jednotlivých postav, kdy hned několik herců excelentní práci.

Někteří chválí to, že úvodní díly šikovně připravují půdu pro velký příběh, na druhou stranu, jiní tvrdí, že se jim nedaří nabídnout dost pro ty, kteří znají předlohu a chtějí něco dějově "hlubšího". 

Podle některých jde o sérii, které se daří prezentovat tu "pravou" atmosféru Středozemě, ať už vizuálně či celkovým nádechem. Ovšem, pár novinářů má naopak pocit, že tu v tomto ohledu něco chybí, to správné kouzlo, ale těch je menšina.

Pokud jde o další výtky, někteří si nejsou jistí tím, kdo je cílový publikem, není to prý ze stylu jasné, pro koho hlavně je seriál určen.

Jak ale bylo řečeno, většina názorů je pozitivních, líbí se vizuály, líbí se atmosféra, líbí se herecké obsazení a první díly jsou podle recenzentů velmi slibným návratem do Středozemě. 

Zdroj: RottenTomatoes, Amazon Prime Video

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat