Captain America: New World Order - A je to tu zase, někteří lidé kritizují Marvel za to, že se ve filmu objeví kontroverzní hrdinka


To tu dlouho nebylo. 

Skoro by se chtělo říct, že v případě každé marvelovky se ozve kritika ze strany některých diváků a to se týká i filmu Captain America: New World Order (premiéra 2. 5. 2024). Důvodem není tentokrát to, že někteří stále nedokáži "překousnout" fakt, že se novým Kapitánem stal Sam Wilson (Anthony Mackie), ale oznámení, že ve filmu uvidíme i superhrdinku jménem Sabra (Shira Haas).


A co je na ní tak kontroverzního? Jde o izraelskou mutantku, která spolupracovala například s izraelskou tajnou službou Mosad a podle některých její přístup k Palestincům není v komiksu zrovna ideální a považují tuhle postavu za součást izraelské propagandy. 

Je poměrně překvapivé, že se Marvel rozhodl nabídnout hranou podobu téhle postavy s ohledem na to, že konflikt mezi Izraelem a Palestinou je velmi citlivé téma. Na druhou stranu, ani v minulosti se společnost nevyhýbala politicky tenkému ledu. 

Navíc nevíme, jak bude postava zakomponována do děje a jaký bude její pohled na svět, takže zatím je asi předčasné, aby někteří kvůli její účasti dělali velké halo. Ale jak víme, to je v dnešní době běžné a už se tomu ani nevyhneme. 

Zdroj: Twitter, Marvel Studios (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat