Možná máme po ptákách (respektive po seriálových víkendech), Netflix prý zvažuje nevydávat celé řady najednou


 Ne, že by se to nedalo čekat. 

Jedním z velkých lákadel streamovací služby Netflix je to, že nabízí celé řady seriálů najednou a člověk nemusí čekat celý týden na další díl. V minulosti sice společnost experimentovala a stále experimentuje a v případě některých projektů rozděluje jednotlivé řady na více částí, ovšem není to běžnou praxí. 

Ovšem, možná bude. Objevují se totiž zprávy, že Netflix zvažuje vsadit na stejný přístup jaký zvolila konkurence (Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max.) a možná bude nabízet jednotlivé epizody seriálů s týdenním rozestupem. 

Dá se předpokládat, že to má být další způsob, jak zabránit velkému odlivu předplatitelů, ke kterému v poslední době došlo a ano, teoreticky řečeno to dává smysl, protože by to potencionálně "donutilo" diváky zaplatit si Netflix na delší dobu, aby mohli seriál dokoukat. 

Na druhou stranu, pokud se pro tohle Netflix rozhodne, určitě to vyvolá velkou vlnu nevole s ohledem na to, že spousta lidí preferuje to, že se podívá na celou řadu na jeden zátah. 

Je tedy otázkou, zda by podobný krok byl pro Netflix pozitivní a opravdu zabránil úbytku předplatitelů, nebo naopak vedl k tomu, že v rámci protestu by výraznější množství lidí přestalo Netflix využívat. 

Osobně předpokládám, že by hromada diváků prskala na internetu, ale stejně by předplatné nezrušila, ale to je pouze odhad, je klidně možné, že by tímto rozhodnutím mohl Netflix přijít o další konkurenční výhodu. 

Zdroj: Collider, Netflix (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat