She-Hulk: Seriál čelí review-bombingu a vůbec vás nepřekvapí, kdo dává neférově nízká hodnocení

 


A je to tu zase. 

Asi to nikoho nezaskočí, protože se to děje už delší dobu, ale i novinka od Marvelu She-Hulk: Neuvěřitelná právnička čelí takzvanému review-bombingu, kdy dostává extrémně nízká hodnocení a to ne proto, aby lidé ohodnotili její (ne)kvalitu, ale protože se za něco chtějí pomstít Marvelu. 

SOUVISEJÍCÍ: PRVNÍ REAKCE NA SHE-HULK JSOU NADŠENÉ

Dělo se to už mnohokrát a nejen u marvelovských projektů, ale i ty o tom vědí své. V případě Eternals (2021) to bylo za to, že jedna z hlavních postav byla gay, v případě Ms. Marvel zase, protože se někomu nelíbilo etnikum a náboženství hlavní hrdinky. 

A co vadí v případě She-Hulk? Malá nápověda, drtivé množství extrémně negativních recenzí pochází od mužů ve věku 30 a víc let. Už je to asi jasné, hlavní postavou je silná žena a to je něco, co je podle některých dostatečným důvodem pro review-bombing a považují to za příliš "woke".

Samozřejmě se dají pochopit negativní hodnocení za nedoladěné triky nebo třeba humor, který nemusí sednout každému, ale hodnocení 1 z 10 se zdá být jako neobhajitelné a očividně je motivováno něčím jiným, než jen tím, že komediální pojetí She-Hulk nesedne každému.

Nezbývá než doufat, že se to na úspěchu seriálu neodrazí, protože, když odhlédnete od prskalů, kterým vadí silná ženská hrdinka, hodnocení ze strany diváků i novinářů jsou velmi pozitivní.

Zdroj: IMDb, Marvel Studios/Disney+ (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

2 komentářů:

  1. Ne silné ženy nikomu nevadí. Zeptám se autora proč nikomu nevadí Lodní navigátorka na lodi Nostrolomo která se nám vrací v druhém díle aby to natřela všem vetřelcům a i mariňákům ? Proč nevadí Sarah Conor co mydlí brokovnicí chromem a svaly narvané mužské roboty?

    Nebo proč nám nevadí Lilu zrzaté stvoření škrtící mimozemšťany svýma nohama ??

    Protože silná žena nikomu nevadí. Vadí pouze nutnost současné mediální tvorby neustále dokazovat sílu ženy tím že to musí autoři prezentovat na boji proti mužskému šovinismu...

    tj. nejde o silnou ženu jde o to že se autoři snaží z chlapů ve filmu dělat debily (ani ne slabochy prostě jen debily)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas... Sice v případě She-hulk mi to příjde jako tolerantní tlačenka silného ženského charakteru, ale třeba Ms. Marvel je naprostý woke joke...

      Vymazat