Marvel hodlá zareagovat na kritiku toxického pracovního prostředí v případě trikových specialistů


 Nehodlá to přehlížet.

Marvel je velká společnost a není tak překvapením, že na ni čas od času zamíří kritika. Například toho, že komiksovým autorům platí malé částky, které jsou sice z hlediska uzavřených smluv v pořádku, ale je poměrně úsměvné (nebo smutné) odměňovat tvůrce postav, které se objevují ve filmech vydělávajících miliardy, částkami v řádech klidně jen tisíců dolarů.

A nedávno se pro změnu ozvali experti na speciální efekty, kteří prozradili, že náročnost práce někdy překračuje únosnou mez, jsou požadovány gigantické změny na poslední chvíli a na pracovníky jsou kladeny nároky, které někdy vedou až k jejich zhroucení. 

Ovšem, zdá se, že Marvel to hodlá řešit. Podle všeho chce změnit strategii tvorby filmů a seriálů, lépe si naplánovat to, co bude od tvůrců požadovat, aby na ně netlačil na poslední chvíli v šibeničních termínech. Vypadá to, že zabralo to, že se specialisté na digitální efekty spojili a Marvel chtěl zabránit tomu, aby se rozpadl jejich pracovní vztah. 

Mělo by se tím pádem předejít tomu, že se najednou na tvůrce navalí práce v závěrečné fázi postprodukce, kdy se premiéra neodvratně blíží. 

Uvidíme, jestli to bude dost, aby tvůrci digitálních efektů byli spokojeni, ale určitě by to mělo vést k tomu, aby si Marvel dával větší pozor na to, aby neměl extrémní nároky na spolupracovníky.

Zdroj: IGN, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat