Thor 4: Film je jednou z nejdražších, ale divácky také nejhůře hodnocených marvelovek


 Tržby ale budou pravděpodobně skvělé. 

Aktuálně můžeme v kinech vidět film Thor: Láska jako hrom (2022) a už z dob Thor: Ragnarok (2017) víme, že režisér Taika Waititi přistupuje k látce velmi svérázně. Láska jako hrom je tím pádem označována jako první marvelovská romantická komedie a je plná absurdního humoru (který někdy funguje a někdy úplně ne). 

SOUVISEJÍCÍ: LIDÉ SE HÁDAJÍ, ZDA JE ČTVRTÁ FÁZE MARVELOVSKÉHO FILMOVÉHOU UNIVERSA POVEDENÁ, NEBO NE

A dalo se čekat, že unikátní Taikův přístup ani tentokrát nesedne všem, a pokud jde o divácké hodnocení na serveru CinemaScore, tak tam patří k nejméně oblíbeným marvelovkám. 

Je na místě zmínit, že to není žádná hrůza, má hodnocení B+ (stupnice od A+ do F, kdy A+ je nejlepší), současně ale patří k těm nejhůře hodnoceným projektům od Marvelu. Hůře jsou na tom jen Eternals (2021), B+ pak mají ještě první Thor (2011) a Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022)

Je možné, že to někdo může vykládat jako kvalitativní úpadek Marvelovského filmového universa, ale je nutné zmínit, že aktuální čtvrtá fáze Marvelovského filmového universa se nebojí žánrově experimentovat a to zklame některé, kteří jsou zvyklí na "bezpečnější" přístup k marvelovkám, které jsou fajn, ale nevybočují z řady a cokoliv, co je trochu jiné jim nevoní. 

Co se týče hodnocení novinářů, tak Thor: Láska jako hrom má aktuálně na serveru RottenTomatoes 68 % pozitivních recenzí, což z něj dělá 26. nejhůře hodnocenou marvelovku z 29. Ovšem, Thor: Temný svět (2013) je 28., zatímco od diváků na CinemaScore má tento film projekt známku A-.

Mimochodem, nový Thor patří k nejnákladnějším marvelovkám, rozpočet byl 250 milionů dolarů, což z něj dělá čtvrtý nejdražší film od Marvelu (společně s Captain America: Občanská válka).

Někoho by tak mohlo napadnout, že s ohledem na méně nadšené hodnocení diváků a recenzentů by se Marvel mohl začít obávat o finanční výsledky, ale podle expertů by si měl za první víkend v severoamerických kinech film odnést něco mezi 130 až 140 miliony dolarů, což by bylo více než Thor: Ragnarok, jehož celosvětové tržby byly celkem téměř 854 milionů dolarů. 

Zdroj: Variety, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat